Csengele

2022.12.01. 17:51

Ajándék a falunak: karácsonyra megújul a kis tó és a híd

Harmadik éve öltözik ünnepi díszbe karácsonykor Csengele, kapnak díszkivilágítást a központ utcái. Idén ajándékkal is kedveskedik a lakosoknak az önkormányzat: december 20-án adják át a faluház előtti megújult tavat és a kis hidat.

Imre Péter

Még dolgoznak a szakemberek, de karácsonyra elkészül a tó és a híd felújítása. Fotó: csengelei önkormányzat

– Köszönjük Szabó Tibornak a faluház elé felállított, Olajos Józsefnek pedig az általános iskola elé helyezett fenyőt, amit ők és családjaik ajánlottak fel – mondta Tóth Tibor, Csengele polgármestere.

- Nem általános, hogy egy község is ünnepi díszt, kivilágítást kap karácsonykor. Csengelén sem régi divat ez, 2020 decemberében történt meg először – folytatta a faluvezető. – 2019-ben nyertem meg a választást és az alpolgármesterrel (akit szintén Tóth Tibornak hívnak) úgy határoztunk, szakítunk az addigi gyakorlattal, hogy a polgármester félévi fizetését vette fel karácsonyi jutalomként. Inkább arra költünk, hogy ünnepi köntösbe öltözzön a falu és ez a hangulat is segítsen az adventre, a karácsonyra hangolódásban, melegséget csempészve a helyiek szívébe – mondta Tóth Tibor. A díszkivilágítást minden évben bővítik egy-egy utcával, használt, de jó minőségű fényfüzéreket, elektromos díszeket vásárolva.

Harmadik éve öltözik díszbe, kap díszkivilágítást karácsonykor Csengele. Fotó: csengelei önkormányzat

Az adventi koszorút, pontosabban annak az alapját a József Attila téri szökőkút adja, ott gyújtják meg a gyertyákat. Az ünnephez tartozik még a 70 év felettiek megajándékozása: a kóser vágóhíd egy-egy csomagot ajánl fel, az önkormányzat pedig 10 ezer forinttal kedveskedik nekik, ez már negyedik éve hagyomány, és idén december 8-án adják át a faluházban.

– Ebben az évben egy beruházás befejezésével is kedveskedünk a lakosoknak: december 20-án, 16 órától, mintegy karácsonyi ajándékként, adjuk át a faluház előtti megújult tavat és az ahhoz tartozó hidat. A meder új alapot, vízforgatót kap – a munkák még zajlanak –, természetesen új vízinövényekkel és halakkal, míg a híd acélvázas, fapallós és horganyzott lesz – sorolta a polgármester. Hozzátette: az esemény vásári forgataggal, produkciókkal, például tűzzsonglőrrel egészül ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában