Helyi közélet

2022.12.19. 21:00

Felemás évet zárt a Makó Budo Klub

Hétfőn tartotta évzáró rendezvényét a különböző harcművészeti sportágak művelői által alapított Makó Budo Klub. A Glorius szállóban rendezett ünnepségen minden edző és edzésvezető munkáját jelképes ajándékkal ismerték el, a legtehetségesebb versenyzők pedig díjakat kaptak.

Szabó Imre

Csoportkép a Makó Budo Klub év végi elismeréssel jutalmazott edzőiről és versenyzőiről. Fotó: Szabó Imre

– Nehéz év áll mögöttünk – mondta Márton Imre, a Makó Budo Klub elnöke a sportegyesület hétfői évzáró rendezvényén. Ara utalt, hogy hónapokig tartott, miután a járványveszély elmúltával minden visszatért a régi kerékvágásba. Ez látszott a rendezvényeken, a versenyeken és az eredményeken is, ugyanakkor a taglétszámot tekintve az egyesület nem szenvedett komolyabb veszteséget. Nyár elejétől viszont már voltak országos visszhangot is kiváltó eseményeik. Ilyen volt például a 7. nemzetközi aikido konferencia vagy a taekwondo magyar bajnokság. Aztán máris jöttek az újabb nehézségek. – Nagyon sajnálom, hogy az Erdei János ökölvívó tornát az energiaválság miatt nem rendezhettük meg. Pedig nyertünk rá pályázati támogatást. A pénzt végül vissza kellett utalnunk – tette hozzá. 

Az ökölvívók voltak a legjobbak

A legeredményesebb ettől függetlenül az ökölvívó szakosztály volt idén. Kis Ferenc edző két tanítványa külön kitüntetést is kapott. Körömi Ábel a nemzeti válogatottban a törökországi EB-n ezüstérmes lett; ez volt ott a magyar csapat legjobb eredménye. Nemrég ő lett a magyar bajnok serdülő férfi 44 kilogrammban. Klubtársa, Nadobán Alex pedig harmadik lett a magyar bajnokságon junior férfi plusz 90 kilogrammban. Mindkét fiatal kissé megilletődve, de büszkén vette át Márton Imrétől a sikerek jutalmaként kapott emlékplakettet.

A siker titkai

Makó valaha híres volt az itteni ökölvívó életről, amit aztán hosszú éveken, évtizedeken át tartó csend követett. A két eredményes versenyző edzőjétől, Kis Ferenctől azt kérdeztük, mi a feltámadás, a siker titka. – A kitartás és a motiváció – válaszolta. Mint elmondta, a tehetséges fiatalokat nem ő találta, hanem ők jelentkeztek nála. Mindkettőjükben megvannak a további győzelmek lehetőségei. Hogy ezekből aztán mi válik valóra, az már csak a gyerekeken múlik. – A továbbtanulással sok minden el fog dőlni – tette hozzá. Azt is elárulta, hogy tanítványai között vannak még ígéretes bokszolók. Példaként említette Antal Lászlót, akinek ugyan nem sikerült jól az idei versenyszezonja, de nemrégiben Szegeden az országos ifi másodikkal szemben is állta a sarat.

Mit hoz az élet jövőre? 

Márton Imre azt mondta, a jövő évben arra törekszenek majd, hogy minden szakosztály számára tudjanak rendezni legalább egy olyan versenyt itthon, aminek országos visszhangja van. Készülnek az újabb aikido-konferenciára is. – Aztán hogy ebből mit sikerül megvalósítani, azt majd meglátjuk – utalt ismét az energiaválság okozta bizonytalanságokra. Az edzések mindenesetre az év elejével minden szakosztályban újra elkezdődnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában