A város kész vállalni a szükséges feltételeket

2022.12.17. 20:00

Januárban kinyithat a kis posta Csongrádon

Megszülettek a 2-es posta újranyitásának feltételei: amennyiben az önkormányzat állja az üzemeltetési költségek felét, úgy újra nyithat a kis posta. A nettó 13,6 millió forint biztosításával az önkormányzat másfél évre jut levegőhöz, a posta ugyanis ezért 18 hónapra biztosítja a fiók üzemszerű működését.

M. A.

Másfél évre biztosított lehet a 2-es posta működése. Fotó: Majzik Attila

November óta hiába keresik fel az ügyfelek a Szőlőhegyi utcai 2-es számú postát, a fiókot ideiglenesen bezárta a Magyar Posta. A városszerte kedvelt kis posta elvesztése azonnal tiltakozást váltott ki a csongrádiakból. Több önkéntes aláírásgyűjtésbe kezdett a fiók megmaradásáért, a kampány során mintegy ezer aláírás gyűlt össze az ügy mellett. Ez tovább erősítette, hogy jelentős lakossági igény mutatkozik a posta működtetése iránt.

– Nagy szüksége van a városnak a 2-es postára, mert ott a csekkforgalom valószínűleg jóval nagyobb, mint a másik postán. A kis posta bezárásával az 1-es posta terheltsége is jelentősen megnőtt – jelezte Bedő Tamás polgármester.

Az önkormányzat tárgyalásokba kezdett, hogy megmentsék a kis postát, nemrég pedig a Magyar Posta Zrt. kelet-magyarországi területi igazgatójával folytatott egyeztetés alapján megszülettek az újranyitás feltételei.

– Debrecenben tárgyaltunk a területi igazgatóval a 2-es postáról, ez alapján az a megállapodás születhet meg a város és a posta között, hogy ha az üzemeltetési költségek 50 százalékát az önkormányzat kifizeti, akkor a újranyithat – tájékoztatott Bedő Tamás. A polgármester hozzátette, ez a költség a város jövő évi költségvetésében nettó 13,6 millió forintot jelent.

Ezzel az összeggel az önkormányzat a jövő év első napjától kezdődően 18 hónapra kötelezi el magát posta szolgáltatás vásárlására, vagyis ezen időtartamra visszaáll a posta üzemszerű működése. Mint a városvezető közölte, az összeg nagysága változhat, erről is tárgyalnak az igazgatósággal.

– Ezt az összeget a más, a posta által fizetett díjak befolyásolhatják, itt döntően a  nagy posta bérleti díjára kell gondolni – fűzte hozzá Bedő Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában