Folytatódnak a megkezdett fejlesztések

2022.12.21. 10:00

Kihívásokkal teli esztendőt zár Mindszent

Mozgalmas esztendőt zár a mindszenti önkormányzat. Számtalan fejlesztés, a háború elől menekülő fiatal ukrán sportolók befogadása mellett nehezebb feladatokat is tartogatott az idei év.

Tábori Szilvia

Zsótér Károly: számtalan pozitív esemény mellett a nehezebb feladatok, döntések sem kerülték el 2022-es esztendőt. Fotó: Mindszent Város Önkormányzata

– Komoly kihívásokkal teli esztendő áll mögöttünk. De úgy gondolom, a képviselő-testület felelősségteljes többségi döntéseivel a település kiegyensúlyozottan működött – mondta lapunknak Zsótér Károly Sándor, Mindszent polgármestere. Hozzátette, számtalan pozitív esemény mellett a nehezebb feladatok, döntések sem kerülték el 2022-es esztendőt. De az a dolguk, hogy ezeket kezeljék.

A város vezetője az örömteli események között elsőként említette a teljesen megújult Egészségházat, amelyre már a napelem is felkerült. Harminc százalékkal csökken az épület rezsiköltsége az energetikai fejlesztéssel. A közutak tíz százalékát teljes szélességben újra aszfaltozták; az új burkolattal egységes, kisvárosias településkép formálódott. Második ütemben legalább ugyanennyi utcát újítanak fel a következő évben, újabb 100 millió forint pályázati támogatással. A megye egyik legjobb népművelőjét pedig hamarosan új igazgató váltja a Keller Lajos Művelődési Központ és Könyvtár élén. A pályázók közül Szilágyi Anitát választotta a testület, aki januártól irányítja a helyi közművelődési intézményt. 

Fontos esemény volt Mindszent életében, hogy hónapokra befogadták az ukrán fiú U19-es vízilabda válogatottat. Viszontagságos, nagyjából 16 órás utazással még márciusban érkeztek meg Mindszentre a fiatal sportolók. Hónapokig laktak a városban, majd onnan költöztek Csongrádra, hiszen a szállásuk épülete adott helyet a nyári Erzsébet-táboroknak.

– Adományozóként is elsőként segítette a város a menekülteket, de ugyanilyen gyorsan döntöttünk arról, hogy fogadjuk-e a fiatal sportolókat. A találkozás velük az egész közösségünket inspirálta – hangsúlyozta Zsótér Károly Sándor.

Az orvosi ügyeletről a városvezető elmondta, hogy a szolgáltatás egyelőre január végéig biztosított. Folyamatosan a tárgyalások, hogy a helyiek továbbra is helyben kapják meg a sürgősségi betegellátást. A Mindszenti Idősek Bentlakásos Otthona körüli problémákról pedig úgy fogalmazott: fontos emberi kötelesség az idősek gondozása. Megkeresték a lehetséges szolgáltatókat, szakembereket, egyházi vezetőket, ahogy az állami ellátórendszerben is keresik a megoldásokat.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában