Hódmezővásárhely

2022.12.16. 14:00

Kizárhatják a hátralékkal rendelkező szülők gyerekeit az étkezésből

Több mint 300 szülőnek küld a hódmezővásárhelyi önkormányzat felszólító levelet, azoknak, akik nem kérelmezték az ingyenes közétkeztetést, a számlát viszont nem egyenlítették ki.

Kovács Erika

ILLUSZTRÁCIÓ: Hüvösi Csaba

Aki értesítést kap arról, hogy gyermekének folyószámláján az étkezési díjjal kapcsolatban ki nem egyenlített díjtételek vannak, annak legkésőbb január 13-ig kell a tartozást rendeznie. A szülők legegyszerűbben átutalással fizethetik be a díjhátralékot, ez esetben a 10400559-00032636-00000002 számlaszámra kell utalni az összeget, közleménybe pedig beírni a partnerkódot. Személyesen pedig a pénztárban, Hódmezővásárhelyen, a Kossuth tér 1. földszint 24-es ajtónál lehet rendezni a hátralékot. Erre az igazgatási szünet miatt idén már csak a jövő héten hétfőn és kedden lesz mód.

A felszólítással egyidejűleg a városháza dolgozói értesítik a Kagylóhéj Gyermekjóléti és Családsegítő Központot is. A szolgálat munkatársai felveszik a hátralékos szülőkkel a kapcsolatot, azzal a céllal, hogy feltárják a térítési díj fizetési kötelezettség elmulasztásának okát és segítséget nyújtsanak a hátralék rendezésében.

Az önkormányzat arra is felhívta az étkezésben résztvevő gyermekek szüleinek figyelmét, hogy az ide vonatkozó önkormányzati rendelet értelmében, ha a fizetési határidő letelte után 15 napig nem rendezik a tartozást, akkor legkorábban a felszólítás kiküldését követő hónap első napjától a gyermekétkeztetési szolgáltatás megszüntethető, és kezdeményezik a díjhátralék jogi úton történő behajtását is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában