Kisteleki járás

2022.12.13. 10:00

Naptárt adnak ajándékba

A kisteleki járásban Csengelén falra akasztható, Kisteleken pedig asztali kalendáriummal kedveskedik az önkormányzat: előbbiben minden háztartás kap, utóbbiban ez a 70 év felettiek ajándéka. Balástyán és Bakson egylapos naptár érkezik.

Imre Péter

A már megjelent 2023-as csengelei falinaptár. Fotó: csengelei önkormányzat

Csengele Facebook-oldalán fedeztem fel a hírt, hogy elkészült a 2023-as községi naptár, amelyet minden hónapnál a településhez köthető fotó díszít.

– Volt már hasonló kezdeményezés a 2010-es évek elején, akkor nem lapozható, hanem egylapos volt a települési naptár, és a helyi újság mellékleteként jutott el a helybeliekhez, de aztán ez elmaradt –mondta Tóth Tibor, Csengele polgármestere. – Elődöm, Kormányos Sándor ötlete alapján készült az első lapozható naptár, ez remek ötlet volt, amit természetesen folytattunk. Annyiban változott a koncepció, hogy megkértük a lakosságot, küldjön be fotókat és azok díszítik az oldalakat. Minden háztartásba jut egy ingyenesen – folytatta a naptártörténetet a faluvezető.

Fotó: csengelei önkormányzat

Az idősek ajándékozásánál és a hétvégi adventi gyertyagyújtásnál már osztogatták a helyi tájképekkel, épületekkel – például a Bogárháti, Árpád-házi időkből származó templomrom –, eseményen készült fényképekkel dekorált naptárt, amit a 70 év felettieknek – azoknak, akik nem voltak ott az ünnepségen – kivisznek, de megkapható a faluházban vagy a polgármesteri hivatal infopultjánál is.

A járási székhelyen, Kisteleken is készül ilyen kalendárium, asztali változatban, és ez az önkormányzat karácsonyi ajándéka a 70 év felettieknek – tudtuk meg Nagy Sándor polgármestertől. Bakson több éves hagyomány, hogy Búza Zsolt polgármester, a faluvezetés nevében, üdvözlőlapot küld nőnapra, húsvétra és karácsonyra, az utóbbihoz csatolják összehajtva az egylapos, falra ragasztható naptárat. Ópusztaszeren üdvözlőlap érkezik, Pusztaszeren egyáltalán nincs ilyen, Máté Gábor polgármester közölte: nincs rá pénzük. Balástyán a helyi ingyenes önkormányzati újság decemberi számába „behúzva” jelent meg a 2023-as naptár.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában