Hódmezővásárhely

2022.12.06. 08:20

Stresszoldó tanfolyam tizenéveseknek

A szorongás, a stressz kezelésében segít az a technika, amelyet Szilágyi Mária ifjúsági orvostól, Access Bars facilitátortól tanulhatnak meg tizenévesek. A szakember ingyenes tanfolyamra várja a jelentkezőket Hódmezővásárhelyen.

delmagyar.hu

ILLUSZTRÁCIÓA: Baranyai Attila

A hatékony stresszkezelési technikák felértékelődnek a mai felgyorsult világban, a tizenéves generáció a fokozott terhelés miatt különösen érintett. Éppen ezért tart gyerekeknek ingyenes stresszoldó tanfolyamot Szilágyi Mária ifjúsági orvos Hódmezővásárhelyen december 9-én, pénteken. 

Az általa képviselt Access Bars módszerrel könnyebben kezelhető egyebek mellett a belső feszültség, a szorongás, a megfelelési kényszer, a tanulás miatti idegesség. Mint lapunknak elmondta, a kezelés hatására az agyhullámok lelassulnak, és mély relaxált állapot jön létre. Oldódik a páciensekben a feszültség, a stressz. Növelhető a tudatosság, sikerrel irányítók a hétköznapi helyzetek, kihívások. 

– Ifjúsági orvosként napi kapcsolatban vagyok általános és középiskolásokkal. A serdülőkor kifejezetten érzékeny, a testi és lelki változások felfokozott időszaka. Ráadásul számtalan külső hatás éri a gyerekeket, a digitális világból áramló rengeteg információ nehezíti az érintettek életét. Támogató segítség, technika nélkül a stressz kezelhetetlenné válhat. Gyakoriak a szorongásos problémák, a testképzavar, bizonytalan eredetű testi tünetek. Az amerikai Access Bars módszert bárki elsajátíthatja: a fejen lévő harminckét pont gyengéd érintése oldja rögzült nézőpontjainkat, segít abban, hogy új megoldásokat keressünk problémás helyzetekben – magyarázta. 

A december 9-i négyórás tanfolyamra főként 10 és 15 év közöttieket várnak, de a fiatalabbakat is szívesen fogadják szülői hozzájárulással. Jelentkezni a [email protected] e-mail-címen lehet. A képzés ingyenes, de a tanfolyam és az azt követő klubfoglalkozások megvalósításához a Hódmezővásárhelyi Védőnők A Jövő Nemzedékéért Alapítványon keresztül szívesen fogadják az adományokat. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában