Az idén született kisbabákat köszöntötték

2022.12.19. 13:19

Szeretetcunami a ruzsai piactéren

Több mint három évtizedes hagyomány Ruzsán, hogy advent negyedik vasárnapján köszöntik az év újszülöttjeit. Az idei ünnepség különleges volt, mert a legfiatalabb baba, Nagy Elena édesapja, Nagy Roland 26 évvel ezelőtt szintén a legfiatalabb ruzsai baba volt.

Arany T. János

A ruzsai községi karácsony a néptáncosok flashmob-szerű előadásával kezdődött, akik egy szép karácsonyi dalt énekeltek a gyerekeknek, egy óvodás kisfiú verset mondott, majd az idén született kisgyerekek szülei a termelői piacon felállított karácsonyfánál apró ajándékot vehettek át. 

– A tavalyi év rákényszerített minket arra, hogy a falukarácsonyt nem zárt térben, a művelődési házban, hanem a szabadban, a piactéren rendezzük meg. Ennek az eseménynek a része, hogy köszöntjük az elmúlt egy évben született babákat. Ez a hagyomány legalább három évtizedre tekint vissza – mondta Sánta Gizella, Ruzsa polgármestere.

– Az idei ünnepség azért volt különleges alkalom, mert a 15 baba közül a legkisebbnek, Nagy Elenának, aki három nappal korábban, december 15-én született, az édesapja, Nagy Roland 26 évvel ezelőtt szintén Ruzsa legifjabb lakosa volt és őt is köszöntötte az akkori polgármester, mint most én az ő kislányukat. Nagy megtiszteltetés volt a számunkra, hogy a szülők eljöttek a köszöntésre, mert az ünnepség előtt egy nappal, szombaton érkeztek haza a kórházból. A kisbabát nem merték elhozni, mert hideg volt és még nagyon pici. A szülőknek igazi szeretetcunamiban volt részük – mesélte a polgármester. A szülőket mindenki nagy szeretettel vette körül, maradtak is egy kicsit, pedig már várta őket otthon a kis Elena, akire a köszöntő ideje alatt a nagymamája vigyázott. 

Mint Sánta Gizella elmondta, a különleges köszöntő mellett az is örömre adott okot, hogy idén az előző évekhez képest több újszülöttet köszönthetett. – A korábbi években 11-12 baba született egy évben. A mostani 15 pici emelkedést mutat – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában