Adomány

2022.12.19. 12:58

Töltött káposztával lepték meg a dorozsmaiakat

Egy tál meleg ételt kaptak hétfőn az idősek és a nehéz helyzetben lévők Kiskundorozsmán, ahol már hagyomány, hogy karácsony előtt ebéddel lepik meg a helyieket. 500 adag töltött káposztát szállítottak ki, vasárnap pedig mintegy 300 tartós élelmiszer csomagot osztottak szét.

Kiss Anna

Dorozsmán már hagyomány, hogy az ünnep előtt ebéddel vendégelik meg az időseket és a hátrányos helyzetűeket.

Fotó: Gémes Sándor

Kiskundorozsmán az évek során hagyománnyá vált, hogy egy tál meleg étellel vendégelik meg karácsony előtt az időseket és a rászoruló családokat. A korábbi években halászlével, idén pedig töltött káposztával lepték meg őket. Hétfőn a helyi civil szervezetek tagjai, valamint Mihálffy Béla országgyűlési képviselő és Ruzsa Roland önkormányzati képviselő szállították ki házhoz az 500 adag ebédet.

Ruzsa Roland lapunknak elmondta, évekkel ezelőtt elődje, Mihálffy Béla indította útjára azt a kezdeményezést a helyi civilek segítségével, hogy a szeretet ünnepe előtt ebéddel lepik meg a nyugdíjasokat és az arra rászorultakat. Megjegyezte, fontosnak tartotta, hogy folytassa ezt a kezdeményezést és megajándékozzák a dorozsmaiakat, hiszen többeknek ez az egy tál étel is nagy segítséget jelent. Hozzátette, minden évben nagy sikert aratott a program, így volt ez ebben az évben is.

Idén a Vidám Nők Klubja, a Kiskundorozsmai Lokálpatrióták Egyesülete, a Sztriha Kálmán Közhasznú Alapítvány, a Dorozsmai Rádió, a Dorozsmai Vöröskeresztes Klub, az Alkony Nyugdíjas Klub, a Petőfi Sándor Művelődési Ház, valamint magánszemélyek és Mihálffy Béla segítettek neki vendégül látni a helyieket. Ruzsa Roland kiemelte, hálás minden segítségért, valamint a Szélmalom Vendéglőnek is, amiért nagyon kedvezményes áron készítették el a töltött káposztát.

Mihálffy Béla, a térség országgyűlési képviselője lapunknak azt mondta, nagy öröm számára az, hogy Ruzsa Roland és a helyi civilek folytatják az általa útjára indított akciót. Hangsúlyozta, ez is jól tükrözi a dorozsmai közösség erejét és azt, hogy egy jó ügy érdekében mindenki összefog. Megjegyezte, példamutató az az összefogás, ami az ünnep előtt tapasztalható Kiskundorozsmán.

A településrészen egyébként tartós élelmiszerekből álló csomagot is osztottak a Dorozsmai Lakosok nevű csoport két vezetőjének, Kernács Évának és Topor Ágnesnek a kezdeményezésére. Mintegy 300 nehéz helyzetű család kapott vasárnap csomagot, amelyben például liszt, cukor, só, étolaj, zöldség és gyümölcs is volt. Mihálffy Béla és Ruzsa Roland is több százezer forinttal járult hozzá ehhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában