Szentes

2022.12.07. 18:50

Új üstökben készül az ebéd

Az egyenként több mint másfél millió forintba kerülő főzőüstökben háromszáz liternyi ételt is el lehet készíteni a Szentesi Központi Konyhán.

M.A.

Egyenként több mint másfél millió forintba kerültek a főzőüstök. Fotó: Viola István

Komoly eszközbeszerzést hajtottak végre a városi konyhán, három új főzőüstöt állítottak üzembe. A berendezések közül kettőt a város, egyet pedig a Szentes Városi Szolgáltató finanszírozott. Az egyenként több mint másfél millió forintba kerülő főzőüstökben háromszáz liternyi ételt is el lehet készíteni a Szentesi Központi Konyhán.

Mint Gyovainé Kacziba Klára élelmezésvezető elmondta, a városi konyhán nagy szükség volt az új főzőeszközökre, mivel a korábbi üstök már meglehetősen elavultak voltak. A szakszerűség mellett a biztonságos ételkészítés is indokolta a cserét, amelyet több új kisebb-nagyobb eszköz beszerzése is követ majd, ilyen a nemrég megvásárolt targonca is.

Holman István, az SzVSz Kft. ügyvezetője kiemelte, a konyha dolgozói folyamatosan jelzik az igényeiket, ehhez igazítva szervezik meg az eszközbeszerzéseiket.

– Megvitatjuk a javaslatokat, megnézzük, hogy mi mennyibe kerül és megpróbáljuk megteremteni rá az anyagi fedezetet és meg tudjuk teremteni a megfelelő körülményeket, hogy nap mint nap itt dolgozhassanak a kollégák – fogalmazott az ügyvezető.

A jövőben nemcsak a felszerelés, de maga a konyha is megújulhat, a város pályázati úton szeretné körülbelül 1 milliárd forintból modernizálni az intézményt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában