Csanytelek

2022.12.08. 08:20

Újabb utak újulnak meg

Csanyteleken több útszakasz is vár felújításra, stabilizálásra.

Majzik Attila

Jövőre készülhet el a Nagy Imre utca felújítása. Fotó: Majzik Attila

Tovább folytatódik az infrastruktúra-fejlesztés a településen, a TOP Plusz pályázaton mintegy 120 millió forintot nyert útfelújításra Csanytelek önkormányzata. Az összegből a Nagy Imre utca leaszfaltozását, a Béla utca első, eddig kimaradt szakaszának és a Botond utcának az újraaszfaltozását végzik el – tájékoztatott Erhard Gyula, Csanytelek polgármestere.

– Ezek közül a Nagy Imre utca lesz a legnagyobb falat, mert egy nagyon hosszú útszakaszról van szó. Egyre többen költöznek oda, viszont az út nagyon rossz állapotú. A Botond utcánál az a gond, hogy nincs rendes alapja, régi házgyári elemek is kerültek bele, ezért reped és a széle töredezik. Sokkal nagyobb problémát jelentene, ha hagynánk tovább romlani – vázolta a helyzetet a polgármester.

Mint Erhard Gyula elmondta, a településen több útszakasz is vár felújításra, stabilizálásra. A belterületi utak mellett a külterületi útszakaszokat is megpróbálják rendbehozni, erre a célra a Vidékfejlesztési Programban és a Magyar Falu programban is nyertek el támogatást. Ezekből a forrásokból a Lehel és a Szent István utcákat szeretnék majd felújítani.

A Nagy Imre, Béla és Botond utcákat érintő mintegy 120 millió forintos projekt jövőre valósul meg, a kivitelezéshez a szükséges közbeszerzési eljárások lefolytatása után kezdődhet el, várhatóan 2023 nyarának elején.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában