Felelősebb kutyatartók

2023.01.10. 19:15

Kevesebb kutya csatangol Makón

Az ünnepek után nem kapott több bejelentést a gyepmester, és nem is kellett több kóbor ebet befognia, mint egy átlagos napon.

Szabó Imre

Erdei Ferenc makói gyepmester. Archív fotó: Szabó Imre

Felelősebbek lettek a makói kutyatartók a helyi gyepmester, Erdei Ferenc szerint – erre lehet következtetni abból, hogy az ünnepek után nem kapott több bejelentést, és nem is kellett több kóbor ebet befognia, mint egy átlagos napon. Tavaly fordult elő egyébként először, hogy vigyáztak kedvenceikre a makói gazdák Szilveszter körül; úgy látszik, ez már tendencia – jegyezte meg a szakember. A korábbi években az év elején mindig telt ház volt náluk.

Ez a közepes testű, barátságos természetű kan kutya is örökbe fogadható a makói gyepmesteri telepről. Fotó: Erdei Ferenc

A makói gyepmesteri telepen egyébként 28 férőhely van, és jelenleg 18 kutya található a kennelekben. Közülük mindössze 4 került be Szilveszter után; egy kóborolt be Apátfalváról, egy pedig Kiszomborról. A teljes állományból 15 fogadható örökbe, Erdei azonban mindenkinek azt javasolja, hogy alaposan gondolja át, mielőtt hazavinne egyet. – Sajnos az élelmezés, az állatorvosi ellátás költségei nagyon megnőttek. Ezt érdemes figyelembe venni – hívta fel a figyelmet. Tapasztalatai szerint amúgy a kóbor ebek nagy részét a felesleges szaporulatból ajándékba adott, felelőtlen gazdákhoz kerülő állatok teszik ki.

A gyepmester azt is elmondta, hogy a közhiedelemmel ellentétben a telepre valójában nagyon kevés fajtakutya kerül be. Az állomány több mint 70 százaléka mindig keverék, ráadásul a fajtakutyák többnyire már nagyon leromlott állapotban, betegen érkeznek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában