Helyi közélet

2023.01.20. 19:47

Köszöntötték az első babákat

Szabó Imre

Pénteken délután először Kiss Grétát, Makó idei első újszülöttjét köszöntötte Farkas Éva Erzsébet polgármester és Kovács Sándor települési képviselő, majd a térség első idei újszülöttjét, Árva Violát és családját is megajándékozta Makó polgármestere és kiszombori kollégája, Szirbik Imre.

Kiss Grétát, Makó idei első újszülöttjét köszöntötte Farkas Éva Erzsébet polgármester és Kovács Sándor települési képviselő
Kiss Grétát, Makó idei első újszülöttjét köszöntötte Farkas Éva Erzsébet polgármester és Kovács Sándor települési képviselő.

Kiss Ivett és Kiss Tamás, az új esztendő legifjabb makói lakójának szülei azt mondták, elmondhatatlanul jó érzés szülőnek lenni. Gréta január elsején, hajnali 3 óra 8 perckor érkezett meg – kicsit hamarabb, mint várták, mert az édesanya január 24-ére volt kiírva. 2550 grammal és 46 centivel született, hosszú szülés után, amelynek azonban az édesanya elmondása szerint minden perce megérte. A kislánynak még nincs testvére, de úgy tervezik, lesz.

– Árva Viola január elsején este 11 óra 40 perckor született 3600 grammal és 50 centivel – jelentette büszkén Árva Zsuzsanna, az első térségi baba édesanyja. Ő a hatodik gyerek a családban. A kiszombori apróság a két ünnep között megtréfálta szüleit, ugyanis be kellett menni miatta az ügyeletre – aztán haza is jöttek, és végül az új esztendő első napján született meg a kislány. 

A kiszombori apróságot Árva Violát, a térség első babáját köszöntik.

Makó első babája 150 ezer forintot kapott a várostól, ami mellé később a hasonló összegű bébikötvény is jár majd neki. A térség első újszülöttje az érintett települések közös szervezetétől 100 ezer, a szülőfalu önkormányzatától pedig 20 ezer forintot kapott. Mindkét apróságot megajándékozták játékokkal, az édesanyákat pedig egy-egy csokor virággal, míg a büszke édesapákat egy-egy üveg borral. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában