Helyi közélet

2023.01.14. 16:33

Marad az ATM Ásotthalmon

Bár a bankfiók bezárt Ásotthalmon, több más kisebb vármegyei településsel ellentétben, az ATM marad. Erről Papp Renáta polgármester számolt be közösségi oldalán.

Munkatársunktól

A bankfiók bezárt, de ATM marad a településen. Archív fotó: Frank Yvette

– Az MKB Bank, a Budapest Bank és a Takarék Csoportot tulajdonló Magyar Takarék Bankholding Zrt. legfőbb szervei 2022 decemberében közölték a három pénzintézet fúziós menetrendjét. Ásotthalmon ez – több száz hasonló kisebb bankfiókkal sorsközösségben – sajnálatosan a helyi bankfiók bezárását eredményezte, banki nyelven fiókmodernizációt hajtanak végre. 

Erről a folyószámla tulajdonosok a netbankjukon keresztül, a bank honlapján és a fióképületen elhelyezett tájékoztatásból értesültek. A helyzet elkerülésében még az önkormányzat is tehetetlen volt, annak ellenére, hogy a számlavezető bankunk a Takarék – írta közösségi oldalán Papp Renáta, Ásotthalom polgármestere.

Kitért rá, hogy vélhetően ez utóbbinak köszönhető, hogy az ATM szolgáltatás viszont továbbra is üzemel a településen, és az ATM működtetéséért így nem kell fizetnie az önkormányzatnak.

– Az ATM-et feltöltő külsős cég január 19-étől veszi át az ATM töltését, így a jövő héttől zavartalan lesz az ATM működése – tájékoztatott Papp Renáta.

Posztjában megjegyezte, hogy a településen a tervezett áramszünet ideje alatt, vagyis január 16-án, 17-én és 18-án  az ATM sem üzemel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában