Közélet

2023.01.21. 18:10

Nyílt levelet írtak Szentes polgármesterének

A levélben a kérdező több dolgot is felvetett, többek között a képviselők tiszteletdíjára, a város ingatlanállományának alakulására és a a polgármesteri kabinet marketing- és PR-költségeire is kíváncsi.

M.A.

Fotó: Török János

Szabó Zoltánnak, Szentes város polgármesterének címzett nyílt levelet Fekete Sándor. A levélben a kérdező több dolgot is felvetett, többek között a képviselők tiszteletdíjára, a város ingatlanállományának alakulására és a a polgármesteri kabinet marketing- és PR-költségeire is kíváncsi.

„Kérjük, hogy tegye közzé az ön és a képviselő-testület tiszteletdíját, és minden egyéb juttatását.

Kérjük, adjon tájékoztatást a 2019-óta eladott önkormányzati ingatlanokról és azok eladási áráról.

Kérjük, tájékoztassa a lakosságot a 2022-es év önkormányzati megtakarításairól, illetve a költségvetésben megmaradt maradvány összegéről.

2019-ben a város átvételekor, milyen rövid és hosszú lejáratú kötelezettségekkel, tartozásokkal, ki nem fizetett projektekkel vette át a hivatalát Szabó Zoltán Ferenc?

2019. december 31-ig az Alföldvíz Zrt. fordult-e Szentes Város Önkormányzatához kiegyenlítetlen tartozás miatt, fizetési felszólítással?

Kérjük azon önkormányzati ingatlanok, intézmények listáját, amelyekre 2019. november 1. óta hitelfelvétel miatt banki jelzálogjog került.

Kérjük tételesen, éves lebontásban jelölni a polgármesteri kabinet marketing- és PR-költségeit.

Személyes adatokat nem, közérdekűek szolgáltatását kérjük: kérjük, szám szerint adja meg Szabó Zoltán Ferenc, hogy ő és a vele egy háztartásban élők összesen hány alkalmazotti megbízási és (vagy) vállalkozói jogviszonyt tartanak fenn Szentes Város önkormányzatával, és a fenntartásában működő összes intézménnyel 2019. október 3-tól kezdődően mostanáig, az adatközlésig.

Végül fogadja tiltakozásunkat ön és a képviselő-testület baloldali tagjai a véleményünk szerint indokolatlanul és drasztikusan megemelt szociális bérlakások bérleti díja miatt. Az érintettek fogadják együttérzésüket!

Tiltakozunk továbbá a kisvállalkozások és őstermelők iparűzésiadó-kedvezményének eltörlése miatt, amelyet indokolatlan intézkedésnek vélünk.

Kérjük az országosan is magas, maximálisan kiszabható 2 százalékos iparűzési adó mérséklését, újratárgyalását szolidárisabb mértékűre az egybeérő válságok okozta többletkiadások kompenzálását célzóan. Köszönettel, Szentes város polgárai”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában