Szatymaz

2023.01.10. 19:30

Új feszületet állítottak fel Szatymaz külterületén

Kültéri feszületet szenteltek vasárnap Szatymazon.

delmagyar.hu

Az út menti feszületet magánkezdeményezésre állították. Fotó: DM

Az úgynevezett Neszürjhegyi úton, a Szász-féle földterületen az út mellett állították fel a Szász Mária építészmérnök tervei és Hajnal Zsolt kivitelező által elkészített keresztet. Az ünnepségen Barna Károly polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, külön köszöntötte Sztáray Péter András államtitkárt, aki családjával tisztelte meg a kereszt felszentelését. Ezt követően Barna Károlyné iskolaigazgató szavalta el Reményik Sándor: A kereszt fogantatása című versét.

A tervező Szász Mária elmondta, István öccsének és szeretett édesanyjának szeretett volna emléket állítani ezzel. Hozzátette, Szatymaz a szülőfaluja, egyetemre kerüléséig minden nap itt látta a napkeltét és napnyugtakor a csillagokat. Éppen ezért különlegessége a keresztnek, hogy a talapzatára egy napóra került, mely figyelmezteti az itt elhaladókat és az innen útra indulókat az idő múlására. 

A feszületet Sutka István szatymazi plébános áldotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában