Jótékonyság

2023.02.21. 08:40

300 család kapott Vásárhelyen édességadományt

Az adományosztást a nemzetiségi önkormányzat nem kizárólag a romáknak, hanem valamennyi rászorulónak hirdette meg. Az adományt a Johannita Segítő Szolgálattól kapták. Nagy a csóróság, mondta a nemzetiségi önkormányzat elnöke.

Kovács Erika

A Cigány Nemzetiségi Önkormányzat egy korábbi adományosztása, ahol krumplit, lisztet és meleg ruhákat kaptak a rászorulók. Archív fotó: Kovács Erika

A hétvégén édességet osztott a rászoruló családoknak a Hódmezővásárhelyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat. Az adományt a Johannita Segítő Szolgálattól kapták. Az adományosztást a nemzetiségi önkormányzat nem kizárólag a romáknak, hanem valamennyi rászorulónak hirdette meg. Mintegy 300 család kapott nagyjából 1-1 táskányi hosszan elálló, puszedli-jellegű mézes süteményt.

Az osztáson készült videó szerint már a kapunyitás előtt rengetegen várakoztak az adományosztásra. Valaki azt mondta, olyan, mintha megérkezett volna a „nyári mikulás”.

Mezei Vidor, a nemzetiségi önkormányzat elnöke a videóban elmondta, 300 családot vett részt az osztáson. 

– Nagyon sok a szegény ember, nagy a csóróság. Korábban, az előző polgármesterek idejében nem voltak ennyien. A vásárhelyi önkormányzatnak is így kellene segíteni a rászorulókat – mondta a videó-bejelentkezésében Mezei Vidor.

Kószó Pétertől, a Johannita Segítő Szolgálat vásárhelyi vezetőjétől megtudtuk, a németországi anyaszervezetük 1 kamionnyi, nagyjából 5 tonna puszedli-jellegű süteményadományt küldött Hódmezővásárhelyre, a szállítás költségeit a Hódmezővásárhelyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat állta. A 300 család mellett az idősotthon, óvodák és iskolák is kaptak a süteményből.

Mezei Vidor a Johannita Segítő Szolgálat mellett a helyi Fidesz támogatását is megköszönte, A jövő hónapra is terveznek adományosztást, akkor cukrot, lisztet és olajat kapnak a rászorulók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában