Helyi közélet

2023.02.09. 12:55

A máltaiak is felkészültek a vörös kódra

Munkatársunktól

Kiemelt képünk illusztráció

Fotó: KOVACS Bence +36302578044

A Máltai Szeretetszolgálat szegedi hajléktalanellátó intézményeiben, vagyis az egészségügyi centrumban és a nappali melegedőben jelentősen nem változik a szokásos eljárásrend a napokban bevezetett vörös kód miatt – tájékoztatta lapunkat Király Eszter. A segélyszervezet munkatársa elmondta, hogy a szegedi egészségügyi centrumban 30 ágy áll rendelkezésre lábadozó, kórházi ellátást már nem igénylő, de még ápolásra szoruló otthontalan embereknek. Jelenleg a centrum és a nappali melegedő is teljes kihasználtsággal működik. A nappali melegedő 45 férőhelyes, a téli időszakban egy nap alatt átlagosan 90-100 rászoruló fordul meg itt. Az utcai gondozószolgálat egységei – a krízisidőszak megszokott rendje szerint – este 22 óráig járják az utcákat, közterületeket. Fokozottan figyelnek a hajlék nélkül élőkre, különösen azokra, akik nem veszik igénybe az intézmény szolgáltatásait. Az utcai gondozószolgálat körülbelül 60-70 hajléktalan emberrel tart kapcsolatot, közülük körülbelül húszan hetente többször is kérik a máltai munkatársainak segítségét.

Korábban megírtuk, hogy a hideg időjárás miatt három régióban lépett életbe az úgynevezett vörös kód. Ez azt jelenti, hogy valamennyi szociális intézménynek kötelező a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadása. A Dél-Alföldön és Észak-Magyarországon kedd 20 órától szombat reggel 8 óráig lesz érvényben az intézkedés. A meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban éjszakánként mínusz 10 fokig vagy az alá is süllyedhet a hőmérséklet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában