Helyi közélet

2023.02.11. 20:40

Elegük van a vásárhelyieknek a gyorsulási versenyekből

Lakossági panaszt vitt a csütörtöki közgyűlés elé Galambos Kornélné, a Fidesz-KDNP és a Szeretem Vásárhelyt Egyesület önkormányzati képviselője. Hódmezővásárhelyen, a Pálffy utcában élők jelezték neki, hogy rendszeresek a „gyorsulási versenyek”, néhány autós ész nélkül száguldozik a körforgalomig.

Kovács Erika

Amikor a Pálffy utcában jártunk, éppen csendes volt az utca, kicsi a forgalom, de a helyiek jelezték, szombat délutánonként sokszor vannak „gyorsulási versenyek”, amikből elegük van. Fotó: Kovács Erika

– A Pálffy utcaiak szeretnének 30 kilométer/órás sebességkorlátozó táblát az utcába, vagy a jelenlegi 50 kilométer/órás sebesség betartására gyakori rendőri ellenőrzéseket. Az utcában van egy óvoda is, itt sincs sebességkorlátozás, csak a gyermekekre felhívó tábla. Vannak, akik ezt is figyelmen kívül hagyják. A hozzám forduló lakók elmondása szerint sokszor szombat délutánonként és este valóságos autóversenyeket rendeznek a Szántó-Kovács – Dr. Rapcsák András utcai kereszteződés és a Szerencse utca – Pálffy utcai kereszteződésénél lévő körforgalom között – mondta a képviselő. 

Galambos Kornélné azért vitte a közgyűlés elé a kérést, mert azt hitte, hogy így az önkormányzat majd „hivatalból intézkedik”, de Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere meglepő választ adott, „A hivatalos útja ennek az, hogy Közlekedési Tanácsadó Testülethez kell jelenteni.”

– A Szerencse utcai körforgalomban van egy kameránk. Ha bejelentett időpontot kapunk, és néhány tanú vállalja, hogy megerősíti a panaszt, meg tudjuk mondani, hogy kik voltak az érintett autósok és szívesen teszünk feljelentést is – mondta a polgármester.

Lőkösné Nagy Sarolta, a városrész önkormányzati képviselője a közgyűlésen megerősítette, ez évek óta fennálló probléma, amiről a rendőrség és a Közlekedési Tanácsadó Testület is tud. Már évekkel korábban kértek a „Különösen veszélyes hely” sárga felfestést az óvoda elé, amire eddig nem került sor.

– Csak a fákat nyírták meg, hogy az enyhe kanyar beláthatóbb legyen. A rendőrség a kérésünkre, tudtommal egy alkalommal traffipax-szal ellenőrizte az autósokat. Egy délelőtt 7 gyorshajtót fogtak – mondta Lökösné Nagy Sarolta.

Márki-Zay Péter szerint a rendőrségnél sokszor hatékonyabb a nyilvánosság. Arra buzdította az embereket, hogy ha „ilyet látnak”, rögzítsék telefonnal és osszák meg a közösségi médiában, hogy „kik ezek”, annak lesz visszatartó ereje.

A polgármester szerint a sárga csíkok felfestésének nincs akadálya, ő maga is intézett már legalább hármat (egyet egyébként éppen a saját utcája végére).

– A képviselő asszonynak joga van ezt kérni. Ha első kérésre nem történik meg, tessék még egyszer szólni, vagy nekem jelezni, és garantálom, hogy fel lesz festve – avatta be a közgyűlés tagjait, mi a dolgok mente a vásárhelyi városházán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában