Szegedi hírek

2023.02.12. 12:30

Elhatárolódnak Szilágyi Annamária nyilatkozatától

Munkatársunktól

Illusztráció: Sándor Judit

Közleményben reagált Szilágyi Annamária színésznő lapunknak adott nyilatkozatára a drámatagozat művészeti tanácsának másik két tagja, Szegezdi Róbert és Krausz Gergő.

A Szegedi Nemzeti Színház Drámatagozatának művészeti tanácsa tájékoztató jelleggel közli, hogy Szilágyi Annamária művésznő, a színház társulatát, annak szakmai színvonalát és működését érintő, a delmagyar.hu-n megjelenő sajtónyilatkozatától elhatárolódik, tartalmilag azt a művésznő szubjektív véleményeként kezeli

 – áll a közleményben.

Szilágyi Annamária még azon a csütörtöki rendezvényen nyilatkozott a Délmagyarországnak, amin Peller Károly főigazgatói pályázatát mutatták be a nagyközönségnek. A pályázatot támogató művésznő szerint „szakmai szempontból nagyon le van maradva a társulat”.

 Hogy vannak jól hangzó előladáscímek, nem egyenlő azzal, hogy a művészi színvonal is megfelelő. Azt gondolom, hogy olyan rendezőket kell hozni a színházba, akik ismerik a színészeket, és fel tudják őket hozni olyan szintre, hogy ők maguk is azt érezzék, hasznos tagjai a társulatnak. Sokunknál előfordul, hogy elmennek mellettünk évek és szerepek, amelyek már nem jönnek vissza. Szeretném, ha egy éven belül minden kollégának lenne olyan feladata, amelyre azt mondhatja, hogy igen, erre büszke vagyok 

– fogalmazott Szilágyi Annamária.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában