Életmentő segítség

2023.02.07. 18:42

Már a makói jégpályán is van defibrillátor

Az eszközt a Continental helyi üzeme ajándékozta a Maros Télisport Egyesületnek.

Szabó Imre

Asztalos Péter egyesületi elnök (balról) vette át a defibrillátort. Fotó: Szabó Imre

Defibrillátort, azaz szívmegállás esetén újraélesztésre alkalmas automata berendezést kapott kedden a Maros Télisport Egyesület, amelyet a Deák Ferenc utcai jégpályán helyeztek el. Az eszközt a Continental helyi üzeme ajándékozta az egyesületnek. 

Szűrszabó Levente gyárigazgató elmondta, amikor megkereste őket a sportklub a kéréssel, azonnal a támogatás mellett döntöttek, hiszen a Continental egyébként is támogatja a sport minden formáját, ráadásul az MTSE színeiben jégkorongozik több dolgozójuk, illetve gyerekeik. Egyébként a gyárban is van defibrillátor.

Fotós: Szabó Imre

A cég munkabiztonsági vezetője, Hódi Attila ehhez hozzátette: a készülék szaktudást nem igényel, bárki használhatja.

– A hasonló berendezéseknek köszönhetően a statisztikák szerint a sikeres újraélesztések száma az elmúlt években megduplázódott – hangsúlyozta.

Asztalos Péter egyesületi elnök reméli, hogy a berendezést soha nem kell majd használni, de a megléte biztonságérzetet ad. A szövetség egyébként is előírja a pályaengedélyhez, hogy ilyennel rendelkezzenek. A sportklubban jelenleg 83 gyerek edz, egy-egy meccset 30-40 néző figyel, és minden hétvégén vannak mérkőzések – emellett rendezvényeket is tartanak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában