Makó

2023.02.11. 14:00

Nyitnak a bezárt makói intézmények

Fokozatosan kinyitnak a fűtési szezon idejére bezárt makói intézmények – többek között erről tárgyal, hétfőn reggel 8-tól a városházán a helyi képviselő-testület.

Szabó Imre

A József Attila Könyvtár március 1-től újra fogadja az olvasókat. Fotó: Szabó Imre

Emlékezetes: tavaly ősz végén a makói városvezetés szigorú takarékossági intézkedéseket hozott az energiaválságra reagálva. Ezek egyikeként a fűtési szezon idejére lakat került olyan intézményekre, mint a tanuszoda, a könyvtár, a sportaréna, a Hagymaház, a sportcsarnok, a múzeum, a Korona konferenciaközpont és két nyugdíjasklub, a Megyeház és a Hajnal utcai. A bezárás persze nem volt teljes. A könyvtár például folytatta a kölcsönzést épületen kívül, rendezett kirakat-kiállításokat, a múzeum és a Hagymaház pedig külső rendezvényeket.

A lezárásnak most, amennyiben a képviselő-testület elfogadja Farkas Éva Erzsébet polgármester előterjesztését, vége. Az átmeneti szünetet tartó intézmények kinyitnak – de nem egyszerre, hanem fokozatosan. A tanuszoda: február 16-án, a könyvtár március 1-jén, a sportaréna 10-én, a Hagymaház 15-én, a sportcsarnok 16-án, a múzeum 31-én, a Korona konferenciaközpont április 15-én, és ugyanezen a napon a két nyugdíjas klub. 

A határozati javaslat hangsúlyozza: a szeptember 28-án meghozott többi takarékossági intézkedés az épületek újranyitásától függetlenül továbbra is érvényben marad.

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában