Helyi közélet

2023.03.21. 17:20

Csaknem 50 diák jutott az országos döntőbe

delmagyar.hu

Ebben a tanévben 34. alkalommal rendezték meg a Zrínyi Ilona Matematikaversenyt, amelynek ünnepélyes díjkiosztóját a versenyt szervező SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodájában tartották. Itt összesen 132 tanuló és 18 pedagógus vehetett át oklevelet és jutalomkönyvet. Legtöbbjük az egyéni versenyen ért el kimagasló eredményt, de voltak köztük olyan diákok is, akik az egyéni versenyen ugyan nem kerültek évfolyamukon a legjobb 15 közé, de két iskolatársukkal együtt csapatban nyújtott kiemelkedő eredményükkel díjat vehettek át. A délutánt az intézmény diákjai, tanárai tették még színesebbé művészi előadásaikkal.

Az országos versenyen 46 684 diák oldotta meg a feladatokat, közülük 10 767-en határon túli iskolák tanulói. A vármegyei forduló 4 város 8 iskolájában zajlott le 762 résztvevővel. Az általános iskolák közül a három legeredményesebb intézmény a szentesi Koszta József Általános Iskola (3. hely), az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája (2. hely) és az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola (1. hely) lett. A Dél-Alföldi régió legeredményesebb hatosztályos gimnáziuma a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium.

Csongrád-Csanád vármegyéből 46 tanuló jutott tovább az országos döntőbe, amely április 21-én lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában