Szentes

2023.03.15. 19:30

Gazdára találtak a Boros-díjak Szentesen

Munkatársunktól

Az iskola legjobbjait díjazták a március 15-ei ünnepségen. Fotó: Boros Sámuel Technikum

Idén is a HSZC Szentesi Boros Sámuel Technikum március 15-i ünnepségén adták át az iskola legnagyobb elismerését, a Boros-díjat. A kitüntetést az 1990–91-es tanévben alapította az iskola tantestülete és diákközössége. Immár 32. éve azokat a tanulókat jutalmazzák az elismeréssel, akik tudásuk példamutató gyarapításával, szorgalmukkal, a közjóért végzett munkájukkal növelték Szentes városa és az iskola jó hírét. 

2023-ban a Boros-díjra 6 tanuló, a Közösségi-díjra 6 diák adta be a pályázatát. Mint Somosné Puskás Krisztina igazgató elmondta, az elmúlt 10 évben ekkora létszámmal nem pályáztak a diákok, ami azt jelenti, hogy sok kimagasló teljesítményű tanuló jár iskolájukba. 

A Boros-díjat idén Süli Viktória, Gyuricza Lulu és Barna Adél vehette át. Süli Viktória kitűnő tanulmányi munkája mellett az iskolai rendezvényeken is aktív szerepet vállal. Az iskolát számos megyei és országos közismereti és szakmai versenyen képviselte a négy év során. 

Gyuricza Lulu kiváló tanulmányi eredménye mellett sok egyéb tevékenységben is jeleskedik, kimagaslóan teljesített matematikai, gazdasági, anyanyelvi és sportversenyeken is. 

Barna Adél a négy év során kiegyensúlyozottan kiemelkedő tanulmányi eredményt ért el, emellett 10 éves kora óta a FitKid sportágban teljesít kimagaslóan. 

A Közösségi díjat Lupityka Zsófi és Bottyán Blanka kapta. Lupityka Zsófi a kilencedik évfolyam óta képviseli osztályát a diákönkormányzat testületében, Bottyán Blanka pedig az iskolaközösség egyik legaktívabb tagja. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában