Makó

2023.03.07. 07:00

Jó időre vár a makói zebra

Szabó Imre

Már csak a zebra felfestése hiányzik a gyalogátkelőhöz. Fotó: Szabó Imre

Új gyalogátkelő létesül hamarosan a városközponthoz közeli Megyeház utcában, egy halálos gyalogosgázolás helyszínénél – adtuk hírül még tavaly. Azóta az átkelőhely létesítéséhez szükséges építési munkák már befejeződtek, a zebra azonban még mindig nincs felfestve az úttestre, így azt nem lehet használni – hívta fel a figyelmünket több olvasónk.

Mint annak idején megírtuk, a SzakMa Center Kft. emberei raktak le szürke térkőből a makói Megyeház utcán egy, a járdától az úttestig vezető bejárót, a városi bíróság, illetve a múzeum épülete előtt. Hasonló munka zajlott az úttest túloldalán is. A helyszín sokak számára ismerős lehet, mert 2020 szeptemberében innen alig pár méterre történt egy halálos gázolás. A megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján azt írtuk, egy autó elütötte a kereszteződésen gyalog áthaladó férfit. Az illető belehalt sérüléseibe.  

Fotó: Szabó Imre 

Alighanem ez a tragédia ébresztette rá a szakembereket arra, hogy a közelben valahol szükség lenne egy gyalogátkelőhelyre, hiszen innen mindkét irányban több száz méternyit kell gyalogolni az elsőig. A körzet önkormányzati képviselője, Botlik Anita (Fidesz-KDNP) most úgy tájékoztatta lapunkat, hogy a felfestésre azért kell még várni, mert a hőmérséklet még nem megfelelő a munka elvégzéséhez. Amint az idő derűsebbre fordul, megcsinálják.
 

 

Címkék#Makó#zebra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában