Makó

2022.07.30. 14:00

Zebra lesz a halálos gázolás közelében

Egy halálos gyalogosgázolás helyszínének közelében épül most zebra Makón. A 43-as főútvonalnak ezen a szakaszán valóban nem egyszerű az átkelés.

A majdani zebrához vezető, térkővel burkolt összekötő út már elkészült a 43-as főútvonal mindkét oldalán. Fotó: Szabó Imre

Szürke térkőből raktak le – információink szerint a SzakMa Center Kft. emberei – a napokban a makói Megyeház utcán egy a járdától az úttestig vezető bejárót, a városi bíróság, illetve a múzeum épülete előtt. Hasonló munka zajlott az úttest túloldalán is.

A helyszín sokak számára ismerős lehet azért is, mert 2 évvel ezelőtt, egészen pontosan 2020 szeptemberében innen alig pár méterre történt egy halálos gázolás. A megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján akkor azt írtuk, a baleset valamivel este 6 után történt a Megyeház utca és a Rákóczi utca találkozásánál. 

A személyautó eddig tisztázatlan körülmények között elütötte a kereszteződésen gyalogosan áthaladó férfit. Az illető olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A balesetre mind a mai napig emlékeztet egy csonka villanyoszlop.

Alighanem ez a tragédia ébresztette rá a szakembereket arra, hogy a közelben valahol szükség lenne egy gyalogátkelőhelyre, hiszen innen mindkét irányban több száz méternyit kell gyalogolni az elsőig. 

Érdeklődésünkre a polgármesteri hivatal azt közölte, hogy a jelzett területen egy átfogó forgalomtechnikai felülvizsgálatot követően megtervezték a terület új forgalmi rendjét. A tervekben valóban szerepel egy gyalogos átkelő kialakítása is, melynek előkészületei elkezdődtek. A terveket időközben módosították, átdolgozták, jobban igazodva a meglévő közlekedési szokásokhoz, ennek jegyében itt parkolóhelyeket is kialakítanak.

Az átkelőt várhatóan idén szeptemberben vehetik birtokba a gyalogosok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában