Hetekig így marad: körbeszalagozták a játékokat, mert nem felelnek meg a követelményeknek

2023.03.01. 18:50

Kétmilliót költenek a játszótér felújítására

Új-Kishomokon az önkormányzat lezárta a játszóteret. Piros-fehér szalaggal vették körbe a játékokat, csak a memóriafal, a rugós játék és a pingpongasztal maradt ki, azokat lehet használni.

Kovács Erika

Hetekig zárva lesz az új-kishomoki játszótér, a kivitelező a szabványoknak megfelelővé teszi a játékokat. Fotó: Kovács Erika

Hódmezővásárhely új-kishomoki városrészében 2019. október 28-án adták át a játszóteret. Nagyon siettek az avatóünnepséggel, mert ahogy a korabeli fotókon is látszik, a munkások még festették a homokozót, de a gyerekek már lapátoltak benne.

Az új-kishomoki játszótér 3 millió forintból készült. Az építését a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kezdeményezte, az önkormányzat ingyen biztosította a telket. Végül a kétfarkúak a felajánlott 3 millió forint helyett csak 250 ezer forinttal járultak hozzá a megvalósításhoz, mert az ÁSZ-büntetésekre ment el a pénzük. A többit lakossági és céges felajánlásokból gyűjtötte össze az önkormányzat.

A mostani körbeszalagozás kísértetiesen hasonlított a 2021-es játszótérbezárásokra, amikor Hódmezővásárhely 18 játszóterének 127 eleme közül 108-at le kellett zárni, mert nem feleltek meg a követelményeknek. Új-Kishomokon az önkormányzat most előremenekült, felkészítteti a játszóteret az idén esedékes minősítésre. Így kellett volna a többi játszótér esetében is.

A Hódpress információja szerint a 4 éves, 3 milliós új-kishomoki játszótér felújítására 2 milliót fordít az önkormányzat. A játékelemek nem felelnek meg a 2020-ban életbe lépett új jogszabályoknak. A területet már átadták a kivitelezőnek, aki a jó idő beálltakor kezdi a munkát. Az összes elemet kiemelik a földből és fémtalpakkal látják el. Átalakítják a kötélhidat, szabványosra cserélik a rugósjáték állatkáját. Állítólag legkésőbb április végén vehetik újra birtokba a gyerekek.

Lapunk kérdésére a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal azt a tájékoztatást adta, a vásárhelyi önkormányzat által működtetett játszótereken, ahol ez esedékes, idén május és október között végzik el a piacfelügyeleti ellenőrzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában