Csongrád-Csanád vármegye

2023.03.08. 13:08

Kiderült, kik a szakmai verseny továbbjutói

Munkatársunktól

Összesen 35 tanuló jutott tovább a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny vármegyei előválogatóiból, amelyet még januárban rendeztek meg a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara koordinálásával, a gazdasági önkormányzat székházában. Január 9. és 24. között 458 versenyző mérte össze tudását. 

A most továbbjutott legjobb 35 fiatal a februári-márciusi válogatókon a gyakorlati tudásáról ad számot. A legjobban teljesítők juthatnak majd az országos finálékba. Az Magyar Kereskedelmi és Iparkamara versenyeinek döntőit a tervek szerint idén április 24-26. között rendezik meg a 16. Szakma Sztár Fesztiválon Budapesten, a HungExpo-n. 

A kiemelkedő eredményt elérő versenyzőket az MKIK meghívja a WorldSkills és a EuroSkills nemzetközi versenyek hazai válogató versenyeire, melynek győzteseiből kerülnek ki azok a fiatal szakemberek, akik képviselhetik Magyarországot a nemzetközi szakmai versenyeken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában