Csongrád-Csanád vármegye

2023.03.19. 17:30

Legeltetési tilalom lesz áprilisban

A rókák veszettség elleni immunizálása miatt három hétig legeltetési tilalom és ebzárlat lesz a vármegyében.

delmagyar.hu

Illusztráció: Micheller Szilvia

Legeltetési tilalmat és ebzárlatot rendelt el április 1-e és 21-es között a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal élelmiszer-biztonsági és állategészségügyi osztálya a rókák veszettség elleni immunizálása miatt. A tilalom a vármegye teljes közigazgatási területén érvényes Felgyő, Szentes, Fábiánsebestyén és Eperjes bizonyos területeit kivéve.

Az ebzárlat nemcsak a kutyákra vonatkozik, hanem a macskákra is. Az állatokat ezen időszakban úgy kell tartani, hogy más állattal ne érintkezhessenek, és különösen ügyelni kell arra, hogy a zárt udvarból se szökhessenek ki. A kutyákat csak pórázon és szájkossárral szabad sétáltatni. Az ebeket a települések területéről csak érvényes veszettség elleni védőoltás birtokában szabad kivinni. A korlátozások alól felmentést kapnak a segítő és terápiás kutyák, illetve a vakvezető kutyák.

forrás: balastya.hu

Ebben az időszakban az állatok legeltetése is tilos.

A rendelkezés célja, hogy a rókák számára szétszórt veszettség elleni oltóanyag valóban a rókákhoz jusson el, és ne a háziállatok egyék meg.

Forrás: balastya.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában