Helyi közélet

2023.03.12. 11:35

Nemsokára kész az új csatorna Klárafalván

Munkatársunktól

250 millió forintból fejleszti a csapadékvíz- és a belvíz elvezetésére szolgáló rendszert Klárafalva. A beruházásnak a hónap végéig el kell készülnie.

Ebből az összegből majdnem 3 kilométernyi szakaszon újítják fel, illetve alakítják át a vízelvezető árkokat. A Szegedi utcán például befedik az eddig nyílt árkot. Erre azért van szükség, hogy a településfejlesztési tervben szereplő kerékpárutat a későbbiekben nehézség nélkül meg tudják építeni. A beruházásban 45 kapubejárót is átépítenek ezen a szakaszon. A Kossuth Lajos után jelenleg egyáltalán nincs csapadékvíz-elvezetés, így itt egy 512 méteresen szakaszon egy teljesen újat építenek. Itt 20 kapubejáró átépítése szüksége. 

A településen ezen kívül még négy helyszínen dolgoznak. Ebből három helyen vízvisszatartó burkolatot építenek az árkokba, a  negyedik helyszínen pedig kitisztítják és profilozzák a meglévő csatornát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában