Adjon esélyt a bolygónak

2023.03.24. 20:09

Szombaton lesz a Föld órája

delmagyar.hu

Illusztráció: Czinege Melinda

Március 25-én, szombaton, hatvan percre világszerte elsötétülnek a bolygó nevezetességei és lakóépületei. A Föld órája eredetileg azzal a céllal indult Ausztráliából még 2007-ben, hogy az éghajlatváltozásra és annak negatív hatásaira irányítsa az emberek figyelmét. Tavaly már csaknem 200 ország csatlakozott a nemzetközi akcióhoz. A szervezők idén is mindenkit arra kérnek, hogy szombaton 20:30 és 21:30 között kapcsoljon le és kapcsoljon ki, vagyis egy hozzá közel álló tevékenységgel adjon önmagának és a Földnek egy órát. A világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezetének hazai csoportja, a WWF Magyarország hat programötletet is kínál, ezekhez a https://foldoraja.hu/ oldalon lehet csatlakozni vasárnap estig. A regisztrálók között hat darab ajándékcsomagot sorsolnak majd ki.

Ugyanakkor a WWF Magyarország friss felmérésével arra emlékeztet, hogy globálisan és hazánkban is megdöbbentő sok embert érint az energiaszegénység. Az energiaválság különösen a kistelepüléseken élőket hozta nehéz helyzetbe, emiatt egyre többen használnak szilárd tüzelőt, ami légszennyezéssel jár együtt. A WWF Magyarország arra emlékeztetett, hogy hazánkban évente 13 ezer ember idő előtti elhalálozását okozza a döntő részt fűtésből eredő magas szállópor-koncentráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában