Helyi közélet

2023.03.07. 12:30

Ülésezett a bordányi ifjúsági önkormányzat

Munkatársunktól

Fotó: bordany.com

Bordány hivatalos oldala, a bordany.com számolt be arról, hogy a múlt héten csütörtökön tartotta soron következő ülését a Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat. A fiatal képviselő-testület március 25-én, szombaton délután szervezi meg a Bordányi Kultúra Napja elnevezésű rendezvényt, amelyen a korábbi évek gyakorlatától eltérően meglepetés koncertre várják a bordányiakat, és a helyi kultúrában, a kultúráért dolgozókat, valamint a kitüntetetteket.

A húsz évvel ezelőtt, 2003-ban elindított program keretében számos színpadi produkció, kiállítás valósulhatott meg, és nagyon sokan vehették át a Bordány Kultúrájáért díjat. Döntés született a húsvéti program megvalósításáról is, amit április 6-án, csütörtökön rendeznek. A közösségi térbe látogató gyerekek tojásfestésen, kincskeresésen vehetnek részt. A tervek szerint áprilisban egy fémhulladék gyűjtésre is sor kerülhet. Ennek megrendezése attól függ, mennyiben változik az országos  hulladékgyűjtési rendszer. 

A Magyar Állam által kiírt hulladékgazdálkodási koncessziós pályázatot a MOL Nyrt. nyerte el, így 2023. július 1-jét követően 35 évig a MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. (MOHU) köteles ellátni közvetlenül és alvállalkozók útján Magyarország teljes területén keletkezett hulladékokkal kapcsolatos tevékenységeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában