Mindenük odalett a tűzben

2023.04.17. 17:30

A nulláról kell talpra állnia a csongrádi vállalkozásnak

A Gulyás házaspár több évnyi munkája veszett kárba, miután leégett a büfékocsijuk. Az őket ért csapás ellenére szeretnének újranyitni, és nyáron már a megszokott minőséggel várni a vendégeket a Körös-torokban.

Majzik Attila

Teljesen kiégett a család büfékocsija. Fotó: Gulyás Norbert

A hódmezővásárhelyi hétköznapok vagy a Körös-toroki nyár elképzelhetetlen a Sweet Bubbles édességei nélkül. Az évek során a csongrádi családi vállalkozás komoly rajongótábort épített fel, ezért mindenki megdöbbenéssel fogadta a hírt, hogy vasárnap hajnalban kigyulladt és teljesen kiégett a büfékocsijuk. Két hét múlva nyitottak volna a Körös-torokban.

Fotó: Gulyás Norbert

– Még szinte fel sem fogtuk, hogy mi történt velünk. Minden új volt a büfékocsinkban, új vezetékek, új érintésvédelem és új berendezések, ezért is hihetetlen, hogy valami meghibásodás vagy zárlat okozta volna a tüzet – számolt be Gulyás Norbert tulajdonos.

Amikor megvette a kocsit, az első dolga az volt, hogy utánajár a biztosításnak, de mozgó büfékocsira nem kötnek biztosítást. A kárukat több mint 10 millió forintra becsüli, de csak magukra számíthatnak. A környéken nem volt térfigyelő kamera, nekik pedig hiába volt három is, de mind bent égett. Haragosuk nem volt, így nem is gyanakodnak senkire.

Fotó: Gulyás Norbert

– Olyan a termékünk, hogy hozzánk örömmel jönnek és örömmel távoznak a családok. Két év alatt egy rossz szó sem volt ránk a vevők részéről, mindenkivel jóban voltunk – mondta el a vállalkozó.

– A rendőrség kizárta az idegenkezűséget, a tűzoltók pedig azt mondták, hogy mivel a kár nem érte el az 50 millió forintot, így tovább nem foglalkoznak az ügyünkkel, nem készül tűzvizsgálat – jegyezte meg csalódottan a tulajdonos.

Az őket ért csapás ellenére mindenképpen szeretnének talpra állni, legalább júniusban szeretnék megkezdeni a szezont a Körös-torokban.

– Szeretnénk egy új kocsit bérelni, de ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minden berendezésből újat kell venni, mert minőségi, jó gépekre van szükségünk – tette hozzá Gulyás Norbert.

 Az újraindulást pedig azzal tudnák segíteni a vásárlóik, ha vennének az ajándékutalványaiból. Az utalványok teljes összege levásárolható lesz az újranyitása után.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában