A díjazott a kakasszéki gyógyintézet fizioterápiás asszisztense

2023.04.06. 12:24

Ambrus Éva a negyedév egészségügyi dolgozója

Kovács Erika

Márki-Zay Péter (balról) és Berényi Károly adták át Ambrus Évának az elismerést. Fotó: Kovács Erika

Ambrus Éva, a kakasszéki gyógyintézet fizikoterápiás szakembere lett a negyedév egészségügyi dolgozója Hódmezővásárhelyen.

Csütörtökön délelőtt adták át a hódmezővásárhelyi városházán a negyedév egészségügyi dolgozója díjat. Mint elhangzott, számos jelölés érkezett, több százan szavaztak. A legtöbb voksot Ambrus Éva, a Csongrád-Csanád Vármegyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó Kakasszéki Gyógyintézetének fizioterápiás asszisztense kapta. Őt köszöntötte Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere és Berényi Károly alpolgármester. 

– Öröm, hogy az elmúlt években az orvosok mellett immár harmadik alkalommal adjuk át ezt az elismerést szakdolgozónak – mondta a polgármester.

– Nagyon meglepett, hogy én lettem a negyedév egészségügyi dolgozója, nagy megtiszteltetésnek tartom. Hálás szívvel köszönöm azoknak is, akik jelöltek és azoknak is, akik szavaztak rám – mondta Ambrus Éva, aki Székkutason él, két gyermek édesanyja.

– Reggel 6 órakor, munkakezdéskor már várnak a betegek. Elektromos árammal dolgozom, a korszerű gépekkel fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő kezeléseket végzek. Főleg derék- és gerincproblémás, stroke-os, izomsorvadásos beteggel kerülök kapcsolatba, napi szinten több mint nyolcvannal – említette meg a kitüntetett. 

Hangsúlyozta, a kakasszéki gyógyintézet egyedülálló az országban, olyan teammel dolgoznak, akik komplex kezelést, nyújtanak, napi tízfélét, amelyekkel sok beteg esetében látványos javulást érnek el. Nagyon sok pozitív visszajelzést kapnak.

– Szakdolgozók nélkül az orvosok sem tudnának hatékonyan működni, ezért is fontos, hogy elismerjük az ő munkájukat is. Fizetés tekintetében az orvosok már jobb helyzetben vannak, a szakdolgozók sajnos még nem. Ezen próbálunk ezzel a díjjal, főleg eszmei síkon javítani, mert mindenki életében nagyon fontos, hogy elismerjék a munkáját – hangsúlyozta Berényi Károly alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában