Szentes

2023.04.23. 13:41

Az elsők között a Bethlen Gimnázium két párosa is az országos Egyházi Népének Versenyén

Egy első és egy második helyezést szerzett a Bethlen Gábor Református Gimnázium két párosa a 13. országos Egyházi Népének Versenyén Szentesen.

delmagyar.hu

Forrás: promenad24.hu

Az Egyházi Népének Versenyt minden évben meghirdetik, egyik évben egy katolikus, másik évben egy református iskola szervezi. Az idei évben a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola szervezte. Általában ősszel szokták, de az iskola felújítása miatt ez most tavaszra tevődött

– nyilakozta a promenad24.hu megkeresésére Csorba Emese, a Bethlen Gábor Református Gimnázium ének-zene szakos tanára, az iskola énekkarának vezetője, a versenyzők felkészítő tanára. 

A promenad24.hu azt is megtudta, hogy ezt a megmérettetést az általános iskola első osztályosaitól kezdve a 12. évfolyamosoki szervezik, és egy katolikus, valamint egy református kötelező éneket kell előadni, emellett 3 szabadon választott egyházi énekkel kell készülni, amiből aztán a zsűri a helyszínen egyet választ. 

Én most idén a középiskolásokat indítottam a versenyen, 2 fiatal lányt és 2 fiatalembert, ők egyébként az életben barátok, és mindegyikük tagja a gimnázium énekkarának is. Bár a fiúk először versenyeztek, ők is, akárcsak a lányok nagyon sok éneket tudnak és persze nayon szép hangjuk van. Énekkari próbák után gyakoroltunk egy hónapon át a versenyre. A szabadon választott énekek pedig olyanok voltak, amelyek az ő szívükhöz is közel állnak

 – tudta meg a promenad24.hu

Az énekkar vezetője, a versenyzők felkészítő tanára még elmondta, a gyakorlás során természetesen javaslatokat is kaptak diákjai, mire figyeljenek, fontos ugyanis többek között a levegővétel, az előadásmód és persze hogy a hangok a helyükön legyenek.

A két tagú zsűri egyébként ilyenkor figyeli, hogy a párosok egyszerre kezdjenek és zárjanak, értékelik a kifejező előadásmódot, intonációt, szövegmondást is. – írja a promenad24.hu

Nagyon büszke vagyok az elért eredményekre, ez nekem is egy visszacsatolás 

– zárta gondolatait Csorba Emese, majd a promenad24.hu kérdésére felelve még elmondta, javarészt lányok alkotják a Bethlen énekkarát, de a fiúk is szép számban jelen vannak, csodálatos hangjuk van nekik is, a mutáció az ő korukban már befejeződött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában