Hódmezővásárhely

2023.04.18. 17:30

Már építik a vásárhelyi kutyafuttató kerítését

A vásárhelyi kutyatartók inkább a tájház környékére szerették volna a kutyafuttatót, ennek hangot is adtak tavaly ősszel egy lakossági fórumon. Az önkormányzat azonban ragaszkodott az eredeti helyszínhez és az Interspar mögötti területen építik meg az ebek játszóterét.

Kovács Erika

Az új, vásárhelyi kutyafuttató kerítésének egy része már elkészült. Fotó: Kovács Erika

Épül a kutyafuttató, a kerítése már részben áll. Hódmezővásárhely polgármestere, Márki-Zay Péter, az MZP Őszintén című, április 16-i videójában is onnan jelentkezett be.

– Volt már egy sokkal kisebb és egyszerűbb kutyafuttató a Hódtóban, de a vásárhelyi kutyatartók kezdeményezésére, többek között a feleségem adománygyűjtésével kiegészítve, egy új kutyafuttató épül. A 3 milliós eszközigényhez állítólag a fele pénz már beérkezett. A kutyafuttató helyszíne az Aldi – Interpar – Somogyi-domb és a Tisza István utca által körbehatárolt területen lesz – mondta a polgármester.

A tájház környékére szerették volna a kutyások

Tavaly októberben, Mester János önkormányzati képviselő fórumán is szóba került a kutyafuttató kérdése.

Kincses Márta, a Kaszap, az Oldalkosár utca, a Csengettyű köz, az Árpád és a Szőnyi utcák, az Andrássy út, a Kossuth tér, a Lehel utca által határolt területen élők nevében fordult az önkormányzathoz. A hölgy számításai szerint az említett területen legalább 50 kistestű kutyát tartanak a gazdáik. A Tóalj utcai kutyafuttató a lakótelepen élőket szolgálja ki, annak meghatározott a mérete. A kiskutyások, Kincses Márta levele szerint, a tájház focipálya előtti területére kérték volna a futtatót, mert az említett városrészben élőknek viszonylag közel lenne. Emellett az Andrássy úti sarokház és a Cseresnyés Kollégium közötti zöld területet is jónak tartották volna. A futtató lakhelyükhöz való közelségét azért hangsúlyozták, mert a kiskutyások egy része az idősebb korosztályhoz tartozik, sokaknak a kutyájuk is korosabb, az Interspar mögötti területig nekik nehezebb eljutni.

Kutyaitatót is szeretnének

Az önkormányzat végül az eredeti elképzelés mellett döntött, mert ott, mint ahogy a tavaly októberi fórumon elhangzott, nem zavarnak senkit a kutyák az ugatásukkal, a zajjal és a várható szagokkal.

Az új kutyafuttató kerítése már készül, két oldala megvan. A területen több fa is található, vagyis lesz árnyékos része is. Már betoncsöveket is elhelyeztek, amik kutyajátékként szolgálnak majd.

Adományokból vásárolnak játékokat

Mester János képviselő az idei 3 millió forintos képviselői keretét a kutyafuttató építésére ajánlotta fel, amit a város kiegészít a még szükséges forrással. A képviselő hangsúlyozta, a kutyafuttató kapcsán nem lehet mindenkinek megfelelni. Ha a lakótömbökhöz közelebb épülne, akkor azok háborognának, akiknek nincs kutyájuk.

– A kutyajátékok beszerzése most zajlik, arra a Tiszta Vásárhelyért Egyesület szervezett gyűjtést. Magam is adakoztam erre a célra magánemberként. A játékelemek masszívak és időjárásállóak lesznek, hogy jól bírják a strapát. Egy-egy elem körülbelül 400 ezer forintba kerül – tudtuk meg a képviselőtől, aki elmondta, reméli, padokat is tudnak telepíteni, hogy a gazdák is pihenhessenek, illetve egy kutat is szeretnének létesíteni, hogy meg lehessen itatni a futkározásban elfáradt négylábú kedvenceket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában