Helyi közélet

2023.04.04. 18:10

Sonkát és zöldségcsomagot is kaptak a nagycsaládosok - Fotók

Szebbé tette az ünnepi készülődést tíz család számára Ruzsa Roland, Kiskundorozsma egyik önkormányzati képviselője. 15 ezer forint értékű csomaggal lepett meg tíz, többgyermekes családot kedden. Lapunk is elkísérte a képviselőt.

Kiss Anna

Fotó: Karnok Csaba

Sonkával, zöldségcsomaggal és édes finomságokkal lepte meg a kiskundorozsmai családokat Ruzsa Roland önkormányzati képviselő kedden a déli órákban. Néhány családhoz lapunk is elkísérte a képviselőt, akit az édesanyák, édesapák meglepődve fogadtak. Volt, akinek elcsuklott a hangja, amikor meglátta a csomagot, amit Ruzsa Roland vitt húsvétra nekik, míg más hatalmas mosollyal az arcán hálálkodott. Köszönömöktől volt hangos kedden Dorozsma több utcája is.

 

Amíg a csomagokat szállítottuk, a képviselő arról számolt be lapunknak, hogy a helyi védőnők segítségével választotta ki azt a tíz, többgyermekes családot, amelyek most adományban részesültek. Elárulta, minden család 15 ezer forint értékű ajándékcsomagot kapott, ezeket azonban nem a képviselői keretéből vásárolta meg, hanem saját forrásból. Megjegyezte, korábban, képviselősége előtt is mindig adományozott pénzt a hátrányos helyzetű családoknak, amikor Mihálffy Béla, a körzet korábbi képviselő jelezte felé, hogy segítségre lenne szükség.

Így előfordult például már az is, hogy megmentettek egy családot az áram és a gáz kikötésétől, összefogással rendezték a számláikat. Ruzsa Roland úgy véli, a kiskundorozsmai közösségre különösen jellemző az összefogás, azonnal megmozdulnak, ha segítségnyújtásról van szó. Volt már példa arra, hogy a közös halászlé készítéskor döntöttek úgy, hogy összegyűjtenek egy jelentősebb összeget szintén egy nehéz sorsú család számára, hogy szebbé tegyék az ünnepet számukra.

Ruzsa Roland kiemelte, a célja most is ez volt a csomagokkal, valamint az, hogy csökkentse a családok kiadásait és boldogabbá tegye számukra az ünnepi készülődést. Megjegyezte, ugyanez volt a célja hétfőn is, amikor csokoládéval lepte meg a bölcsődéseket, az óvodásokat és az általános iskolásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában