Algyő

2023.04.21. 18:38

Tetőtéri teraszos vendéglátóhelyet nyitottak a Tisza partján - Galéria

Ismét egy egyedülálló egységgel bővült a Szent Anna-kikötő Algyőn, ahol pénteken megnyitották a Szent Anna teraszt. Így most már lehetőség van arra, hogy a Tisza partján egyenek-igyanak az arra járók. A tetőtéri részen bámulatos látványban lehet része a vendégeknek.

Kiss Anna

Lenyűgöző látvány párosul a minőségi vendéglátás mellé a Szent Anna teraszon. Fotó: Gémes Sándor

Visszatértek az algyőiek a Tiszához, azonban ehhez szükség volt olyan fejlesztésekre, mint amit pénteken adtak át a községben. Megnyitott ugyanis a Szent Anna terasz a kikötőben, a vendéglátóegységet az algyői önkormányzat egy nyertes, 15 millió forintos LEADER-pályázat segítségével hozta létre. Az ünnepélyes átadón Molnár Áron polgármester elmondta, öt éve dolgoznak a Tisza-part fejlesztésén, ami most olyan szakaszhoz érkezett, amire nagyon büszke, azzal a kikötő megújításának első mérföldkövét zárták le.

Kiemelte, a mostani beruházást úgymond saját gyermeknek tekinti, hiszen napokat gondolkozott azon, hogy mivé alakítsák azt a kilenc lábon álló betonlétesítményt, amin valamikor egy faház állt. Végül úgy döntöttek a képviselőkkel, hogy egy vendéglátóegységet alakítanak ki, ami jól passzol a szép térrel, pihenőövezettel ellátott kikötőbe – tette hozzá. Megjegyezte, olyan helyet szerettek volna létrehozni, ahol szívesen eltölt bárki huzamosabb időt is, és úgy érzi, ez sikerült, büszke rá, ahogy a dizájnra is, amit Bogdán Tamás önkormányzati képviselővel közösen találtak ki.

A polgármester szerint az, hogy a vendéglátóhely ilyen közel van a Tiszához, rengeteg lehetőséget hordoz magában. Mindenkinek azt javasolta, hogy menjen fel a vendéglátóhely tetőtéri teraszára, onnan ugyanis gyönyörű látvány tárulkozik elé.

A minőségi ételekről, italokról és kiszolgálásról a Gastro Classic gondoskodik, ők lettek a nyertes jelentkezők az üzemeltetésre. A megnyitón Gulyás Balázs, a Gastro Classic üzemeltetési vezetője arról beszélt, hogy bár a cégük szegedi székhelyű, de szeretnének minden tekintetben eleget tenni az algyőiek igényeinek, éppen ezért a minőségi kiszolgálás mellett folyamatosan programokat szerveznek majd, valamint a meglévő jó dolgok, szokások mellé újabbakat is szeretnének bevezetni. Jelezte, a programokról és a terasz nyitvatartásáról bővebben a közösségi oldalukon találnak információt az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában