Üléseztek a képviselők

2023.04.26. 18:50

Új bölcsődére pályázna Szentes

Az általános iskolája és az óvodája mellett bölcsődéje is lehet a szentesi kertvárosnak. A város egy uniós pályázati lehetőség segítségével építene új intézményt 420 millió forintból.

M.A.

Illusztráció: Török János

Megtartotta áprilisi rendes ülését a város képviselő testülete. A tanácskozáson a többi között tárgyalták a Volánbusz Zrt. 2022. évi beszámolóját is. Ezzel kapcsolatban Bujdosó Tamás képviselő úgy látta, alacsony a helyi buszos közlekedés kihasználtsága, ezzel viszont Papp László, a közlekedési cég képviselője nem értett egyet. Móra László képviselő a menetrend pontatlanságaira hívta fel a figyelmet.

A háziorvosi körzeteket is rendezték: a 8. és 9. számú háziorvosi körzeteket összevonták, azt Papp Andrea látja majd el, a 11. körzet ellátására pedig új pályázatot írnak ki.

Emellett egy új bölcsőde építése is szóba került. Mint Szántai Szilvia pályázati referens elmondta, egy március végén megjelent pályázati kiírás ad erre lehetőséget. Az új, 28 gyermeket befogadó tagintézményt a szentesi kertvárosban hoznák létre. 

Egy új intézménnyel gazdagodhat a városunk, a kertvárosban így közel egymáshoz helyezkedne el a bölcsőde, az óvoda és az általános iskola

 – magyarázta Szabó Zoltán polgármester. Hozzátette, a pályázat 100 százalékban támogatott, de a 420 millió forintos fejlesztéshez a 2024-es és a 2025-ös költségvetésből 50-50 millió forintos elkülönítenek arra a célra, ha ki kellene egészíteni a pályázati támogatást. A projektben egy közel 300 négyzetméteres alapterületű épület készülhet el játszóudvarral és teljes berendezéssel

Az üggyel kapcsolatban elhangzott, több bölcsődei férőhelyre van igény a városban, ezért indokolt az új intézmény felépítése. A tervezett helyszínnel kapcsolatban többen is a parkolás kérdését vetették fel, jelezve, hogy a Százszorszép óvoda környékén így is nehézkes a megállás autóval. Erre válaszul a polgármester elmondta, ennek megoldása a műszaki iroda feladata lesz, gondos, jó tervezéssel megoldható a probléma.

Amennyiben sikeresen pályázik a város, az új bölcsőde építése 2026-ban kezdődhet el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában