Bordány

2023.04.03. 11:30

Ülésezett a bordányi testület

Munkatársunktól

A bordányi Apraja-Falva Óvoda és Bölcsőd. Archív Fotó: Karnok Csaba

A képviselő-testület legutóbbi ülésén többek között az önkormányzat Szervezeti Működési Szabályzatának módosításáról döntöttek. A belső ellenőr javaslata alapján az intézményvezetők és helyettesek vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségét pontosították a szabályzatban. A hivatal működését is módosították: a fűtési szezon végén nagyrészt visszaáll a korábbi rend, ezek szerint kedden és szerdán 8-16 óra között, csütörtökön 8-18 óra között, míg pénteken 8-13 óra között várják az ügyfeleket. Ezentúl a hétfő lesz az ügyfélmentes nap.

A hatodik napirendi pontban tárgyalták a tavaszi szünetben biztosított gyermekétkeztetést. Összesen öt gyermek kap három napig étkezést, amelyhez az önkormányzat vállalta az önerő biztosítását. Ezt követően is szociális téma volt napirenden. A testület egyhangúlag támogatta a szociális tűzifa lakosság részére történő biztosításáról szóló következő pályázat benyújtását, amelyhez vállalták az önerő biztosítását is. Ugyancsak a szociális ügyeknél maradva jóváhagyták képviselők a 2023. évi közfoglalkoztatási tervet, ez öt főt jelenthet. A kilencedik napirendi pontban vitatták meg, illetve fogadták el az idei év közbeszerzési tervét. Ezek szerint a szarmata falu játszóterére, a bölcsőde építésre és villamosenergia vásárlásra írnak ki közbeszerzést az elkövetkező időszakban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában