Szegedi hírek

2023.04.22. 13:26

Változik a rendszer, bulival tájékoztatták a felvételizőket - Fotók

Megváltozik 2024-től a felsőoktatási felvételi rendszer, aminek az egyik lényege az lesz, hogy az egyetemek maguk is adhatnak pluszpontokat a felvételizőknek. Persze semmi sincs ingyen, ezekért a pontokért is tenni kell. Hogy mit, azt a Dugonics téren rendezett Pontgyűjtő Partyn tudhatták meg az érdeklődők.

Suki Zoltán

Már most el kell kezdeni a felkészülést a 2024-es felvételire. Fotó: Gémes Sándor

Magyarországon egyedülálló Pontgyűjtő Partyval segíti a továbbtanulási döntés előtt álló diákokat, szüleiket, és a középiskolai pedagógusokat a Szegedi Tudományegyetem. Milyen SZTE-s lehetőségekért jár plusz pont a 2024-es felvételi eljárásban? Miért éri meg még az eddiginél is jobban az emelt szintű érettségi? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapnak a résztvevők szombaton a Dugonics téren, ahova már a rendezvény kezdetekor sokan érkeztek.

Az SZTE Dugonics téren található központi épületében személyes konzultáción ismerhették meg a középiskolások az egyetem intézményi pontrendszerét, sőt, a pontgyűjtés megtervezésében is segítséget kapnak. Az SZTE Karrier Iroda munkatársa workshoppal segítette a sikeres szakválasztást. A rendezvényen az SZTE Junior Akadémia ösztöndíjait és pontgyűjtő programjait is megismerhették a résztvevők és feliratkozhatnak a 2024-es SZTE Ponkalkulátorra.

A változásokról Szakál Péter, az SZTE oktatási igazgatója lapunknak elmondta, hogy a 2024-ben megváltozó felvételi eljárás egyik része az, hogy ami eddig többletpontnak számított, az intézményi pontokká változik. Vagyis az intézmények saját hatáskörben dönthetik el, hogy mik azok a többletteljesítmények, amikért pontot adnak a jelentkezőknek. Ezek lehetnek például valamilyen tanulmányi, vagy sportversenyen elért eredmények.

De beszámítják online kurzusok elvégzését is, a Tanulás tanulása nevűért például plusz 5 pont jár majd.

Persze nemcsak a tanulásról szólt a nap, hanem a szórakozásról is. A színpadon izgalmas beszélgetésekkel várták a továbbtanulás előtt állókat, délután pedig az Alee nevű repper lépett föl a rektori épület előtt felállított színpadon.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában