Mórahalom

2023.04.25. 20:00

Védett ragadozómadarak pusztultak el Mórahalmon

Munkatársunktól

Fotó: Krnács György

Forrás: knp.hu/hu/

Természetkárosítás miatt indult nyomozás védett madarak elpusztítása miatt Csongrád-Csanád Vármegyében

 – közölte a Kiskunsági Nemzeti Park. Azt írták honlapjukon, hogy egy gazdálkodótól érkezett bejelentés a Természetvédelmi Őrszolgálathoz még április 20-án, hogy elhullott ragadozómadarakat talált. A természetvédelmi őr két egerészölyv, két barna rétihéja és egy szarka tetemét azonosította. Az elpusztult madarak nagyon közel voltak egymáshoz, és a görcsösen összeszorított lábaik valamint a hátravetett fejük is arra utaltak, hogy mérgezés áldozatai lettek. Másnap a nemzetipark-igazgatóság kutyás keresőegysége négy újabb barna rétihéja és egy egerészölyv tetemére bukkant.

Fotó: Krnács György
Forrás: knp.hu/hu/

 A tíz védett ragadozó természetvédelmi összértéke 375 ezer forint. A nyomok alapján a mérget csirkehúsba rejtve szórták szét. Hozzátették, hogy a mérgezett csalétkek nem kizárólag a ragadozómadarakra és dúvad fajokra jelentenek veszélyt, hanem bármilyen állatra és az emberre is. Ezért kérik, hogy aki gyanús húsdarabokat, tyúktojásokat vagy nagyobb számú elpusztult állatot észlel a szabadban, semmiféleképpen ne nyúljon ezekhez és azonnal értesítse a hatóságokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában