Helyi közélet

2023.05.30. 19:31

Az újszegediek szerint elkeserítő a városrész

Nem csak a tarjáni városrészben nyírják ritkán a füvet, hanem az újszegedi utcákban is. Olvasóink elmondása szerint van, ahol derékig ér a gaz, ami döbbenetes látványt nyújt. Ahogyan a rendezetlen önkormányzati telkek is elkeserítően néznek ki szerintük.

Kiss Anna

Az újszegedi utcáknak sincs gazdája, több helyen is méteres a gaz. Fotó: Gémes Sándor

Körülbelül egy hónapja írtunk arról, hogy hiányolják a tarjániak a fűnyírókat, amelyek hosszú ideig elkerülték a Szilléri sor és a Sás utca környékét. A probléma azóta megoldódott, eltűnt a térdig érő fű, miután lapunk megkereste a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-t. Olvasóink szerint néhány nap alatt rend lett a környéken, sőt, nemrégiben a töltés oldalában is lenyírták a füvet. Más olvasóink azzal keresték meg lapunkat, hogy Újszegeden is hasonló problémák vannak, úgy érzik, nincs gazdája a zöld területeknek. 

Fotó: Gémes Sándor

A hosszú hétvégén kaptunk levelet, hogy nem csak Tarjánban hatalmas a gaztenger, hanem Újszegeden a Hargitai, a Fülemüle és a Reizner János utca környékén is, ahol döbbenetes látványt nyújt a combig, sokszor derékig érő fű. Úgy vélik, elkeserítő a helyzet, mert az önkormányzat elvárja, hogy a tulajdonosok rendben tartsák a házuk környékét, és nyírják a füvet, miközben az önkormányzati telkek és a közterület folyton rendezetlen. Hozzátették, ha véletlenül mégis megjelennek a fűnyírók valamelyik utcában, akkor szétcsapva, a járdákon és az úttesten hagyják száradni a már-már berohadt füvet.

Fotó: Gémes Sándor

A problémát egyébként már hetekkel ezelőtt jelezték a körzet önkormányzati képviselőjének, aki ugyan készségesen fogadta a megkeresését, előrelépés mégsem történt. Ahogyan abban sem, hogy a Fülemüle és a Hargitai utca környékén lakóknak ne a koszos, poros, esős idő esetén pedig sáros úttesten kelljen közlekedniük, csak mert a közelben lévő nevelési és oktatái intézményben felújítás zajlik, az oda tartó teherautók pedig sok koszt hagynak maguk után.

Fotó: Gémes Sándor

Éppen ezért újra megkerestük a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-t. Írásban arról érdeklődtünk, hogy az újszegediek mikor számíthatnak fűnyírásra, valamint az önkormányzati tulajdonú, még be nem épített telkek rendezésére. Makrai László, a társaság ügyvezető igazgatója válaszában azt írta, hogy Újszegeden a kezelésükben lévő területeken befejezték harmadik körben a fűnyírást és megkezdik a negyedik kört. Közölte, a problémás esetekben tapasztalataink szerint a fűnyírás kötelezettsége az ingatlan tulajdonosának a kötelezettsége. Megjegyezte, számos közterület esetében a kezelési kötelezettség a magántulajdonost terheli.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában