Felvonult a Sportszázad a Magyar Sport Napja alkalmából

2023.05.06. 21:42

Bajnokokkal küzdöttek a Dugonics téren - Galéria

Munkatársunktól

A sportszázad olimpikonjainak Dugonics téri bemutatkozása többek között arra volt hivatott, hogy népszerűsítse a Magyar Honvédséget és felhívja a figyelmet a rendszeres testmozgás fontosságára. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Az MH 4. Területvédelmi Ezred és az MH Altiszti Akadémia Sportszázad közös toborzórendezvényt tartott szombat délután a Dugonics téren a Magyar Sport Napja alkalmából Küzdj meg a Bajnokkal címmel. A Sportszázad olimpikonjainak bemutatkozása többek között arra volt hivatott, hogy népszerűsítse a Magyar Honvédséget és felhívja a figyelmet a rendszeres testmozgás fontosságára. 

Előbb egy mobil toborzópontot alakítottak ki előtte egy ergométerrel, majd az ezred katonáival közösen lehetett kipróbálni a katonai testnevelést, ami nem pont olyan, mint ahogy az iskolából emlékszünk rá. Noé Bálint világ- és Európa-bajnok kajakos is tartott bemutatót, majd az érdeklődők összemérhették erejüket Lévai Zoltán őrmester, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes, Lévai Tamás szakaszvezető, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes, Torba Erik őrmester, Európa-bajnoki bronzérmes és Vitek Darius tizedes, Európa-bajnoki bronzérmes birkózókkal. A sport mellett lehetőség volt arra is, hogy a Magyar Honvédségnél rendszeresített egyéni felszereléseket és eszközöket kipróbálják az érdeklődők.

Jeles nap

1875-ben ezen a napon rendezte a Magyar Athletikai Club a kontinens első szabadtéri sportversenyét Budapesten. Ennek emlékére a kormány 2000. május 2-án hozott határozata alapján május 6-án tartják A Magyar Sport Napját.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában