Szeged

2023.05.18. 20:07

Díjazta a kamara a vármegye legjobbjait - Galéria

Küldöttgyűlést tartott csütörtökön a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A tagozati díjak és aranykoszorús mester címek átadása után többek között névváltoztatásról is döntöttek.

T. K.

Tagozati díjakat és aranykoszorús mester okleveleket adtak át a rendezvényen. Fotó: Gémes Sándor

Csütörtökön tartotta ülését a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Küldöttgyűlése a Tiszavirág Sportuszodában. Az eseményen a gazdasági önkormányzat tagozati díjait, valamint az aranykoszorús mester címeket is átadták.

Kamarai tagozati díj évente egy alkalommal annak a személynek vagy vállalkozásnak adományozható, aki a megelőző években kiemelkedő teljesítményt nyújtott, emellett etikailag is példakép, tevékenysége tagozata és a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ismertségét, elismertségét jelentősen növelte. Az Iparért Díjat Horváth László, a Medikémia Zrt. cégvezetője; a Kereskedelemért Díjat Martonosi István, a kamara korábbi alelnöke; a Szolgáltatásért Díjat Lángi Zoltán, a Metalcom Zrt. operatív vezetője; a Kézművességért Díjat pedig Kormány Imréné fodrászmester kapta meg.

Az Év Duális Képzőhelye Díjat közép- és nagyvállalati kategóriában Szentes járás távközlés szakképzési báziscége, a metALCOM Zrt. érdemelte ki. Mint kiemelték, a szakképzésben vállalt szerepe példaértékű, közel 20 év alatt a távközlés ágazaton kívül, a közlekedés és a szállítmányozás, illetve a kereskedelem ágazatban 47 tanulónak biztosították a gyakorlati képzést tanulószerződéssel, illetve együttműködési megállapodással. 

Aranykoszorús mester díszokleveleket is átadtak az eseményen. A címet a hosszú időn keresztül, egyenletesen magas színvonalon végzett, erkölcsi és szakmai példamutatás terén is kimagasló teljesítményt nyújtó mesterek munkájának elismeréseként adományozzák. Idén ezt Domonkos László gázszerelő mester, Ormándi Zoltán autószerelő mester és Ormay Éva kozmetikus mester vehette át.

A díjátadók után a küldöttgyűlés elfogadta a szervezet 2022. évi pénzügyi és szakmai beszámolóját, valamint a 2023. évi üzleti tervet is. Emellett döntöttek a kamara egyik alapszabályáról is, amelynek értelmében a jövőben Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamarára változik a szervezet neve. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában