Helyi közélet

2023.05.06. 20:02

Egyed Bélára emlékeztek Vásárhelyen

Egyed Béla, a hódmezővásárhelyi Hód-mezőgazda Zrt. korábbi vezérigazgatója emlékére domborművet avattak szombaton a Vándorsólyom fogadó falán.

Kovács Erika

A tavaly elhunyt Egyed Bélára, a Hód Mezőgazda Zrt. korábbi vezérigazgatójára emlékeztek. Fotó: Kovács Erika

Egyed Béla (1949-2022), az állattenyésztési napok ötletgazdája 1992 és 2004 között állt a Hód-Mezőgazda élén.

– Bízunk benne, hogy ez a tábla megőrzi az emlékét és azokat a fontos tetteket, amelyekkel hozzájárult a Hód-Mezőgazda sikerességéhez. A rendszerváltozás utántól egészen a privatizációig ő volt a cég vezérigazgatója, majd még hosszú ideig segítette tanácsaival a társaságot – mondta Antal Gábor, a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója.

Kiemelte, Egyed Béla kiváló alapokat teremtett a cégnek, remek kollegiális kapcsolatokkal, magas szakmai színvonallal. Sokat tett a magyar állattenyésztő társadalomért is.

Harsányi Zsolt, a Hód-Mezőgazda Zrt.-t is tulajdonló Axiál csoport tulajdonosa a privatizáció időszakát említette meg beszédében.

– Mindkettőnkben félsz volt, hogy mi lesz a Hód-Mezőgazdával, szerencsére jó irányba tudtuk kormányozni a cég „szekerét” – emelte ki.

Fekete Balázs, az Alföldi Állattenyésztési Napok kiállításigazgatója személyes hangú emlékezetében a kettejük barátságáról is beszélt.

– 1981-ben Vajháton Béla volt az első főnököm. A munkakapcsolatunk a magánéletben is folytatódott, közös munkával, hobbival, majd barátsággal – mondta és megemlítette, Egyed Béla ugyan nem örült a cég privatizációjának, de hamar „átváltott”, nagyon jó kapcsolatban maradt a zrt. új vezetésével. Szinte a halálig segített a kiállítás megszervezésében is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában