Már Alig van érdeklődés a lakossági fórumok iránt Vásárhelyen

2023.05.12. 09:30

Fejes: A pofámról lesül a bőr

Kovács Erika

Márki-Zay Péter legutóbbi, Szabadság téri fórumára két lakos volt kíváncsi, ezért sajtótájékoztatóvá alakult át. Fotó: Kovács Erika

Az utóbbi időkben szinte elfogytak Hódmezővásárhelyen a lakossági fórumok látogatói. Legtöbbször csak azokat a vásárhelyieket látni, akik egyébként is minden eseményre követik Márki-Zay Péter polgármestert. Legutóbb emiatt Fejes Péter önkormányzati képviselő ki is kelt magából. Azt mondta, „a pofámról lesül a bőr”. 

Április végén a Szabadság térre hívott össze Márki-Zay Péter lakossági fórumot a patkányhelyzet miatt. Az önkormányzati dolgozókon és Márki-Zay Péter azon támogatóin kívül, akik mindenhová követik, csak két lakos és két újságíró volt kíváncsi. Át is minősült sajtótájékoztatóvá. 
Május 3-án a Hódtóban tartott Gyutay Katalin és Mester János képviselői fórumot, amin részt vett Márki-Zay Péter polgármester is. 

– Amikor a választókörzeteket felszeletelték, hogy mindegyik egy bizonyos pártnak legyen nyerhető, ez a hódtói tömb egy ellenséges területnek számított, ezért három különböző körzethez osztották. Nekünk ettől még a szívünkben van ez a terület – mondta a polgármester és bevallotta, hogy ugyan a szívükbe zárták a hódtói területet, de nem sikerült tartani azt a szokást, hogy a lakossági fórum előtt levágják a füvet, „hogy úgy látszódjon, működik a város, de itt nem sikerült”, és ezért elnézést kért.

Ez nem jelentett nagy problémát, ugyanis alig volt ember a hivatal dolgozóin és Márki-­Zay Péter támogatóin kívül. A három körzetből csak 5-6-an voltak kíváncsiak a fórumra. Egy idős férfi jelentkezett hozzászólásra Gyutay Katalin beszámolója után, aki maga is megjegyezte a gyér érdeklődést. 

– Ha van még kérdés, várom. Ha valaki Mester doktortól akar kérdezni, ő is várja. De nem nagy az érdeklődés sajnos. Pedig még az eső sem esik… 
A kis számú résztvevő kérdezett, majd Fejes Péter képviselő is szólásra emelkedett. 

– Ennyi problémát, mint amit most felvetettek, ketten-hárman megbeszélhetnénk, amikor találkozunk, ezért fölösleges fórumot tartani. A pofámról lesül a bőr, hogy ennyien vannak három körzetből. Minden képzeletet felülmúl ez az „érdeklődés”, hogy mi van a körzetükben, azért ez mégis csak borzasztó. Minden rosszat, ami van, azt ránk tudnak sütni, de ha valami jó történik, akkor azt nem veszik észre – kelt ki magából. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában