Hódmezővásárhely

2023.05.11. 07:40

Gólyaorr és küllőrojt lesz a főtér dísze

Munkatársunktól

Kúpvirágot, kasvirágot és harangvirágot is ültettek az az egynyáriak helyett. Még kicsik a palánták. Fotó: Kovács Erika

Nem a hagyományos, sok éve megszokott, sokak által elvárt képét mutatja idén Hódmezővásárhely főtere. Ezúttal nem egynyári növényekkel, hanem évelőkkel ültette be az önkormányzat cége a virágágyásokat. Többek között kúpvirágot, küllőrojtot, gólyaorrot, kasvirágot, iringót és harangvirágot telepítettek.

Az önkormányzat hírszolgálata azzal indokolta ezt, hogy Nyugat-Európában, egyre több helyen, egynyári virágok helyett kevésbé élőmunka-erőigényes, önfenntartó növénytársulásokat ültetnek ki a közterekre.

Fotó: Kovács Erika

Azzal is érveltek, hogy a tavaly átadott Rotary-tanösvény is a fent említett elv alapján létesült, a közmegelégedés mellett több szakmai díjazásban és elismerésben is részesült. Ezt a koncepciót folytatták a Kossuth téren is. 
Hogy miként mutat majd a Kossuth tér az évelőkkel, arra néhány hetet még biztosan várni kell, mert a palánták egy része még nagyon kicsi. 

Fotó: Kovács Erika

Megkérdeztünk néhány em­bert, hogy tetszik nekik az új főtéri dizájn. Egy idős néni azt mondta, az egynyári virágokat hiányolja. 

– Máskor ilyenkor már vi­­rágban pompázott a főtér, most csak a palánták láthatók. Nézze meg, milyen kicsik még. Ki tudja, mikor lesz rajtuk virág – mondta. 

Egy másik asszony szerint spórolni akar a város az egynyári virágokon.

– Nagyon tetszik a Rotary sétány, de ez mégiscsak a főtér, a város szíve. Ebből nem szabadna ré­­tet csinálni – jegyezte meg. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában