Köztiszteletben álló vásárhelyieket tüntetnek ki, akik munkásságukkal kimagasló érdemet szereztek

2023.05.09. 16:50

Jelöléseket várnak a Boldog Gizella-díjra

Kovács Erika

Sajtótájékoztatón jelentette be Markó Csaba (balról) és Kószó Péter, hogy idén is átadják a Boldog Gizella-díjat. Fotó: Kovács Erika

A Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány idén is várja a hódmezővásárhelyi lakosok ajánlását a Boldog Gizella-díjra. A jelöléseket június 10-ig lehet eljuttatni a [email protected] az e-mail-címre.

– A Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány 2018-ban hozta létre a Boldog Gizella-díjat. A nettó 1 millió forinttal is járó elismerést azon köztiszteletben álló személyek kaphatják meg, aki példamutató polgári gondolkodásukkal, hosszú időn át folytatott munkásságukkal kimagasló érdemeket szereztek Hódmezővásárhelynek és kiérdemelték a közösség megbecsülését – mondta Kószó Péter, az alapítvány elnöke.

Hozzátette, a díjat azért Boldog Gizella királynéról, Szent István király feleségéről nevezték el, mert az egész élete egyfajta tanúbizonyság volt fogadott nemzete iránti hűségéről.

A díjátadót augusztus 18-án, pénteken rendezik meg, a gálaműsor szervezését már elkezdték, tudtuk meg Markó Csabától, az alapítvány kuratóriumi tagjától.

Az első évben Páger Lajos és Berta Éva, 2019-ben Nagy István háziorvos és Draskovicsné Joó Erzsébet, 2020-ban Könyves Gézáné Sprony Sarolta és Sós Imre, 2021-ben Faragóné Szénásy Emese és Simon Ferenc, 2022-ben Fogarassy Judit és Návay Sándor vehették át a kitüntetést.

 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában