A héten bútorozzák be a vásárhelyi konténerházakat

2023.05.03. 14:00

Kíváncsiak voltak a kempingre – Fotók

Kovács Erika

A kempingbe most szabadon bárki bemehetett szétnézni. Fotó: Kovács Erika

Nyílt napot tartott május 1-jén a hódmezővásárhelyi kemping. Bárki megnézhette, hogy mi készült a 400 millió forintból. Be lehetett menni a felújított, egykori étterembe, ami Márki-Zay Péter előzetes beharangozásával ellentétben nem lesz étterem újra, a földszintjén a kemping lakói étkezhetnek, az emeleti részt pedig baráti, családi rendezvényekre adnák bérbe. Az öt konténerházat is meg lehetett tekinteni, amiből az egyiket rendezték be. A többibe a héten kerülnek a bútorok, amik múlt csütörtökön érkeztek meg, pedig az állattenyésztési napok kapcsán biztosan lett volna bérlőjük.

A kempinget több száz vásárhelyi tekintette meg a nyílt napon.

A műszaki átadáson már túl vagyunk. A közlekedő utakat kiépítettük, a közművek második üteme is lezárult. A mobil épületeket rákötöttük a termálrendszerre, vagyis télen is lehet majd használni 

– mondta Katona Zsolt, a Hód-Fürdő ügyvezető igazgatója. Jelenleg három lakókocsi van a kempingben.

A neves hódmezővásárhelyi Chokán család leszármazottja, Chokán Péter és felesége is éppen a lakókocsijukat állították le a kempingben. Jó két évtizede mindig hazajárnak hosszabb-rövidebb időre. Azokban az években, amikor nem működött a kemping, a környéken béreltek egy lakást, de azt mondták, az nem volt az igazi, mert a kempinget szeretik.

A fürdő hivatalos szezonnyitó eseményt is szervez május második felében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában